Υλοποίηση Επιμορφωτικής Εκδήλωσης για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning Reviewed by Momizat on . Στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων και την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 από τις 18:00 μέχρι τις 20:15 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική, ενημερωτική συνάντηση με θέ Στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων και την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 από τις 18:00 μέχρι τις 20:15 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική, ενημερωτική συνάντηση με θέ Rating: 0

Υλοποίηση Επιμορφωτικής Εκδήλωσης για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning

Υλοποίηση Επιμορφωτικής  Εκδήλωσης  για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning

Στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων και την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 από τις 18:00 μέχρι τις 20:15 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική, ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Επιμορφωτικές Εκδηλώσεις 2014-15 για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση τον μήνα Δεκέμβριο και Ιανουάριο στην Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα(για αρχάριους)». Εισηγήτρια ήταν η κ. Κανταράκη Σοφία, πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος για τη Θεσσαλία, φιλόλογος και θεολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία και στη Διοίκηση Πολιτιστικών μονάδων και Οργανισμών.

Η κ. Κανταράκη με εκπαιδευτική μαεστρία, αμεσότητα, ζωντάνια και εξειδικευμένες ψηφιακές γνώσεις μας έκανε προσιτό τον ελκυστικό, παιδαγωγικά, χώρο του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος γιατί το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Eramsus+, στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ.

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005, ως επίσημη δράση του προγράμματος eLearning 2004-2006, και, μέχρι σήμερα, είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 132.000 ευρωπαϊκά σχολεία.

Το eTwinning υποστηρίζεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και ένα δίκτυο από Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης (ΕΥΥ). Στην Ελλάδα η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning λειτουργεί από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ). (http://etwinning.sch.gr).

Η ΕΥΥ eTwinning, στο πλαίσιο των workshops (Εργαστηρίων, θεωρητικών και βιωματικών) που έχει προδιαγράψει για το σχολικό έτος 2014-2015 σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες – workshops1 : Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις, επισκεφτείτε τον ελληνικό δικτυακό τόπο της δράσης eTwinning: http://etwinning.sch.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση eTwinning επισκεφτείτε την κεντρική Πύλη της δράσης: www.etwinning.net.

Η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

1-DSC03995Ηλιάδη Αμαλία (ΠΕ02)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή