Υπάρχει και η άλλη Γερμανία, του πολιτισμού Reviewed by Momizat on . Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας φιλοξένησε το «Glossomobil» του Ινστιτούτου «Γκαίτε»   Το πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης «Glossomobil» του Ινστιτούτου γερμανικής Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας φιλοξένησε το «Glossomobil» του Ινστιτούτου «Γκαίτε»   Το πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης «Glossomobil» του Ινστιτούτου γερμανικής Rating: 0

Υπάρχει και η άλλη Γερμανία, του πολιτισμού

Υπάρχει και η άλλη Γερμανία, του πολιτισμού

Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας φιλοξένησε το «Glossomobil» του Ινστιτούτου «Γκαίτε»

 

Το πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης «Glossomobil» του Ινστιτούτου γερμανικής γλώσσας «Γκαίτε» φιλοξένησε την περασμένη Παρασκευή 18-10-2013 το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας. Η έλευση του προγράμματος έγινε κατόπιν πρόσκλησης της καθηγήτριας Γερμανικών του σχολείου, κ. Ελισσάβετ Ζήφκου.
Το πρόγραμμα «Glossomobil» είναι μια συμφωνία μεταξύ του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, η οποία υλοποιείται με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Γκαίτε. Το «Glossomobil» (glosso- Mobil) είναι ένα όχημα πολιτισμού, που είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και με ειδικά εκπαιδευόμενο διδακτικό προσωπικό και μεταφέρει τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος του προγράμματος είναι η προσπάθεια να διευρύνει το ενδιαφέρον των μαθητών. Έτσι όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου Φαρκαδόνας, που διδάσκονται τα γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, παρακολούθησαν τις δράσεις του προγράμματος μέσα από το παιχνίδι και το τραγούδι και είχαν μια μοναδική δυνατότητα επαφής με τη γλώσσα που επέλεξαν να μάθουν.
Μέσα από αυτήν τη βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία τα παιδιά ανακάλυψαν, πώς μπορείς διασκεδάζοντας να μαθαίνεις. Εξάλλου, όταν ο κάθε μαθητές μαθαίνει με ευχάριστο τρόπο, μαθαίνει χωρίς να κουράζεται, πιο αποτελεσματικά και αποκτά περισσότερες βάσεις για το μέλλον.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή