"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

38.1 C
Trikala

Υπάρχει και ξεφτίλα – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έχω επισκεφτεί και διαπιστώσει μια ασύλληπτη μίξη Ανατολής και Δύσης στην Κωνσταντινούπολη. Τρομάζω στην ιδέα πως θα γίνει πλέον μια πόλη φοβική, εσωστρεφής και ανελεύθερη σαν την Τεχεράνη και το Ριάντ.

Δεν απαντάς στον εθνικισμό με εθνικισμό. Ούτε στον φασισμό με το ίδιο νόμισμα.

Τα στοιχεία αυτά που υπήρχαν πάντα και στις δύο πλευρές, συντηρούνται από ανθρώπους που ήθελαν να αποπροσανατολίσουν τους κατοίκους των δύο χωρών από τα πραγματικά προβλήματα.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία - kritestravel.gr

Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται προ των πυλών μιας οικονομικής κρίσης. Οι πολιτικοί τους βρίσκουν τρόπο να συντηρούν μια κόντρα στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα οι κάτοικοι και των δύο χωρών καθόλου δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτές τις διενέξεις.

Από την άλλη, οι ισχυρές χώρες συντηρούν την αστάθεια στην περιοχή γιατί διεκδικούν ένα κομμάτι επιρροής από αυτή τη φαινομενικά κακή γειτονία.

Στην Τουρκία τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται κατάφορα. Κόσμος σαπίζει στη φυλακή, Κούρδοι διώκονται, αγωνιστές πεθαίνουν από απεργία πείνας.

Στην Ελλάδα, μετανάστες και πρόσφυγες μαντρώθηκαν πίσω από καμπ, απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, το κράτος αστυνομεύεται ολοένα και περισσότερο.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και ο φανατισμός των θρησκειών που εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες ανησυχίες με την βοήθεια των πολιτικών.

Για τους Έλληνες “πατριώτες” εκείνο που μετράει είναι να αποκτήσουν ακόμα μια μέρα μνήμης, ακόμα ένα “Δεν ξεχνώ”.

Μπορεί να μας πονάει η καταστροφή του έργου του Ιουστινιανού στην Κωνσταντινούπολη, αλλά την καταστροφή των απαράμιλλης ομορφιάς έργων της φύσης, όπως ο Ερημίτης στην Κέρκυρα, την περνάμε συνήθως χωρίς πόνο σε αυτή την χώρα.

Μην πέφτετε λοιπόν στη φάκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης