Υπάρχει “χώρος” για το εγχείρημα της Πρωτοβουλίας για την κεντροαριστερά; Reviewed by Momizat on . Την προσπάθεια να ιδρυθεί ένας κεντροαριστερός πόλος, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, καταβάλλουν και τρικαλινοί, ως μέλη και υποστηρικτές της Πρωτοβουλίας για τ Την προσπάθεια να ιδρυθεί ένας κεντροαριστερός πόλος, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, καταβάλλουν και τρικαλινοί, ως μέλη και υποστηρικτές της Πρωτοβουλίας για τ Rating: 0

Υπάρχει “χώρος” για το εγχείρημα της Πρωτοβουλίας για την κεντροαριστερά;

Υπάρχει “χώρος” για το εγχείρημα της Πρωτοβουλίας για την κεντροαριστερά;

Την προσπάθεια να ιδρυθεί ένας κεντροαριστερός πόλος, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, καταβάλλουν και τρικαλινοί, ως μέλη και υποστηρικτές της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση του πόλου αυτού, που πρωτοεμφανίστηκε με ένα κείμενο «των 58». Κείμενο που υπέγραψαν βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Σημιτικής κυρίως, αλλά και της Παπανδρεϊκής περιόδου, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό και το γενικό στίγμα της κίνησης. Στο γενικό πλαίσιο, η ιδέα σχετίζεται με τη μεταφορά στην Ελλάδα της ιταλικής πρακτικής της «Ελιάς», σε μια προσπάθεια να συσταθεί ένας χώρος που να μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις με συγκεκριμένους στόχους. Φυσικά, οι στόχοι αυτοί, την περίοδο αυτή, μοιάζουν να είναι αρκετά «διορθωτικοί» και «διαχειριστικοί». Κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι ελκύει του πολίτες. Εξάλλου, αν οι πολίτες ήθελαν να δημιουργήσουν έναν τέτοιον πόλο, θα το είχαν ήδη πράξει… Πάντως, η ιδρυτική συνέλευση για την συγκρότηση τοπικής επιτροπής στα Τρίκαλα της εν λόγω πρωτοβουλίας (που, πλέον, ονομάζεται Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη), θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 7:00, στο Δημαρχείο Τρικάλων. Θα παραβρεθεί μία από τους υπογράφοντες το κείμενο των «58», η κα Αθηνά Δρέττα.
Η ουσία, όμως, βρίσκεται αλλού: Είναι αυτή η κίνηση μια πραγματική κίνηση αγωνιώντων για τη χώρα, με βάση συγκεκριμένη οπτική; Ή είναι μια προσπάθεια μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ και πέριξ αυτού στελεχών, που διαφώνησαν με τις πολιτικές των μνημονίων, αλλά δεν διαφωνούν με την ύπαρξη των μνημονίων; Αυτή, εξάλλου, είναι και η κριτική που ασκείται ήδη: ναι ή όχι στα μνημόνια; Αν λυθεί/απαντηθεί αυτό, μετά, όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα. Και πιο πέρα: το μοντέλο μιας ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, είναι “αναγκαίο” για τον τόπο; Ή οι εφαρμοζόμενες πολιτικές έχουν ήδη δημιουργήσει δύο σαφή μέτωπα στην Ελλάδα, όπου, ούτε κοινωνικώς, ούτε πολιτικώς, υπάρχει αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πόλου που θα αναφέρεται στο μέλλον με όρους παρελθόντος; ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, έχουν ήδη αλλάξει/προσαρμόσει/τροποποιήσει τον πολιτικό τους λόγο, αναλόγως των απόψεών τους και της κατάστασης. Η κεντροαριστερά, τι θα προσβεύει; Αυτά τα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι μετέχοντες – εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενοι – στην εκδήλωση του Σαββάτου.

Θανάσης Μιχαλάκης

Σε δελτίο Τύπου της συντονιστικής εν Τρικάλοις επιτροπή της Πρωτοβουλίας, δίδεται το βιογραφικό της κ. Δρέττα. Το συμπέρασμα είναι ότι αποτέλεσε και αποτελεί στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ποια είναι η Αθηνά Δρέττα

· Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1964. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών του Κωνσταντίνου και της Σοφίας.

Σπουδές

· Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

· Επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Ακίνητης Προσθετικής όπου συμμετείχε στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του (1988 – 1993).

· Συντονίστρια του Προγράμματος «Οδοντική Υγεία στην Αλβανία» το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου και χρηματοδοτήθηκε από το Interreg.

· Διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο (1988 έως τον Ιανουάριο του 2010).

Θητεία στην Αυτοδιοίκηση

· Το 2002 εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος στην  Αθήνα με το ψηφοδέλτιο «Υπερνομαρχία Πολιτών» με επικεφαλής την κα Φώφη Γεννηματά, κ. Γιάννη Σγουρό και κ. Γιάννη Μίχα.

·Διετέλεσε Εντεταλμένη Σύμβουλος σε Θέματα Κτηνιατρικής και Αγροτικής Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τους ελέγχους στην αγορά.

·Από το 2006 μέχρι το 2009 ήταν Αντινομάρχης Οικονομικών.

Πολιτική Δραστηριότητα

·Στέλεχος του φοιτητικού κινήματος και μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ (1985-1987).

·Μέλος Δ.Σ. του ΟΠΕΚ (2001-2006).

·Συντονίστρια της ομάδας Υγείας του ΙΣΤΑΜΕ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

·Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης – Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ιανουάριος 2010 – Μάρτιος 2012)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή