"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Υπέγραψε το νέο συμβόλαιο με Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία ώρα και ένα τέταρτο μετά την ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα για τη νέα συμφωνία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο έως το 2020 με οψιόν για ένα ακόμα χρόνο. Η υπογραφή της νέας συμφωνίας έγινε στη προεδρική σουίτα στο Camp Nou, παρουσία του Ζοσέπ Μπαρτομέου και του αντιπροέδρου της Μπαρτσελόνα Ζόρντι Μέστρε.

Ο μάνατζερ του Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, που ήταν επίσης παρών, επιβεβαίωσε ότι ήταν μία εξαιρετική συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα αναφερθεί με λεπτομέρειες σχετικά με την συμφωνία, στη συνάντηση που θα έχει με τους δημοσιογράφους στις 18:00, εν όψει του αγώνα με την Βαγιαδολίδ στο Camp Nou.

Από την άφιξή του στην Μπαρτσελόνα, ο Βαλβέρδε κατέγραψε μερικά θεαματικά ρεκόρ που επιτεύχθηκαν μόνο από λίγους επιλεγμένους. Στην πρώτη του σεζόν κέρδισε τόσο τον τίτλο πρωταθλήματος όσο και το Copa del Rey και το 2018/19 έχει ήδη προσθέσει το ισπανικό Super Cup.

Συνολικά, ο έμπειρος προπονητής, οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε 96 επίσημους αγώνες, κερδίζοντας 65, παρουσιάζοντας 22 ισοπαλίες και μόλις 9 ήττες. Από αυτές τις 65 νίκες, 43 έχουν έρθει στο πρωτάθλημα, 11 στο Copa del Rey, 10 στο Champions League και μία στο Super Cup της Ισπανίας.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού γνώρισε μόλις μία ήττα, από την Λεβάντε την σεζόν 2017/18, ενώ η ομάδα σκόραρε επίσης σε 37 διαδοχικούς αγώνες στο πρωτάθλημα, σειρά που ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Κυριακή κατά της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στα 96 παιχνίδια του ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο Βαλβέρδε είδε την ομάδα του να σκοράρει 233 γκολ, ενώ δέχτηκε μόνο 78 (45 αγώνες χωρίς παθητικό). Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ στην εποχή Βαλβέρδε με 74 γκολ, όπως και στις ασίστ, με 32.

Ο Λουίς Σουάρες είναι ο παίκτης που έχει παίξει περισσότερο  με τον Βαλβέρδε με 7.026 λεπτά μπροστά από το Πικέ (7.024), τον Τερ Στέγκεν (7.020). Ο Ιβάν Ράκιτιτς έχει τα περισσότερα παιχνίδια με 89.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης