Από το επόμενο ταξίδι σας στα Τρίκαλα, θα επιστρέψετε με γεμάτη καρδιά, αλλά κυρίως με γεμάτο στομάχι. Στη συνοικία Παλιά Μανάβικα, θα περιπλανηθείτε στα δημοφιλή πέτρινα εστιατόρια και τις παραδοσιακές ταβέρνες, όπου θα γευτείτε τοπικούς μεζέδες και εδέσματα της τρικαλινής κουζίνας που συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο.
Δεν πρέπει να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το ξακουστό τρικαλινό λουκάνικο με πράσο, την τραχανόπιτα με παραδοσιακό φύλλο ζύμης, το χοιρινό στιφάδο μαγειρεμένο στη γάστρα με δαμάσκηνα, και φυσικά, τον φημισμένο χαλβά. Για να παρατείνετε τη γευστική εμπειρία του ταξιδιού σας στο σπίτι, γεμίστε τις αποσκευές σας με τοπικά προϊόντα, όπως τρικαλινή φέτα, γλυκά του κουταλιού με αυθεντικό άρωμα και γεύση, χωριάτικες χυλοπίτες και χειροποίητο τραχανά. Η έντονη ενασχόληση της περιοχής με τη γεωργία και την κτηνοτροφία αντικατοπτρίζεται στην τρικαλινή κουζίνα, η οποία δημιουργεί πιάτα απλά, αλλά γεμάτα γεύση και ιστορία.
Το Χάνι
Πύλης 2, Τρίκαλα, Τηλ. 2431 028502
ΝΕΣΤΟΡΑΣ
Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ είναι σήμα κατατεθέν για την κεντρική Ελλάδα. Το κοτόπουλο σούβλας «δεν υπάρχει»!!! Απλά τέλειο! Τεράστιες μερίδες, οικονομικά και άψογη εξυπηρέτηση! Ό,τι καλύτερο υπάρχει σε κοτόπουλο στα Τρίκαλα . Γαριβάλδη 15 – Τρίκαλατηλ . 2431 0 29720
Mεζεδοκαμώματα
Σε αυτό το φιλόξενο μεζεδοπωλείο, ένα από τα πρώτα που άνοιξαν στα Μανάβικα, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε αμέτρητες παραδοσιακές γεύσεις που ζωντανεύουν την τοπική ιστορία. Πλούσια ελληνικά μεζεδάκια, ψητά κρέατα μαγειρεμένα με μπαχαρικά και αρωματικά, κεμπάπ, κοκορέτσι και μαγειρευτά φαγητά συνθέτουν την αυθεντική ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού ταβερνείου. Με έμφαση στα αγνά προϊόντα, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της τοπικής κουζίνας.Υψηλάντου 16, Τρίκαλα, Τηλ. 2431 076741
Ταβέρνα Παλιά Ιστορία
Ένα αγαπημένο στέκι για καλή ελληνική κουζίνα, γνωστό για τα ντόπια κρεατικά που σερβίρει σε εντυπωσιακές μερίδες. Η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν στη ζεστή ατμόσφαιρα του παραδοσιακού ταβερνείου, με τους τοίχους στολισμένους με φωτογραφίες αξέχαστων καλλιτεχνών. Απαραίτητες επιλογές: το λαχταριστό κοντοσούβλι και η πατάτα «παλιά ιστορία», γεμιστή με διάφορα τυριά και ψητή στον φούρνο.
Υψηλάντου, Τρίκαλα, Τηλ. 2431 077627
Κατώγι
Στο Κατώγι θα απολαύσετε εκλεκτούς μεζέδες που ξεχωρίζουν για τη γεύση και την ποιότητά τους. Από πρασοτηγανιά και ψητά της ώρας μέχρι ντόπια τυριά, μανιτάρια, γίδα κοκκινιστή και ψαρονέφρι με δαμάσκηνο, όλα συνοδεύονται ιδανικά με κρασί δικής τους παραγωγής. Τα πιάτα είναι φτιαγμένα με μεράκι σε έναν χώρο που τιμά την παράδοση και έχει ταυτιστεί με το καλό φαγητό.