"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Υπέρ κοινόχρηστων χώρων η νέα δημοτική αρχή

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Με θίγει ως πολίτη αυτή η κατάσταση», είπε κάποια στιγμή, στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Πού αναφερόταν; Στα όσα συμβαίνουν στην πόλη, κυρίως, των Τρικάλων, αναφορικά με τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων. Με την «ασυδοσία», όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη. Στην οποία επισημάνθηκαν πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα, με αναφορές σε καταλήψεις πλατειών, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, δρόμων, αυθαίρετα, με μη εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης που είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη, δε, εκτός από την απόφαση και την αποφασιστικότητα, να αρχίσει εκ νέου έλεγχος αυστηρός, όλων των κατειλημμένων κοινόχρηστων χώρων, τονίστηκε, επίσης  η αναγκαιότητα επανέναρξης των ελέγχων.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν διάφορα ενδεχόμενα για την Υπηρεσία Ελέγχου, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος για την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο, αλλαγής ή/και τροποποίησης της συγκεκριμένης Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου, αλλά και η αναγκαιότητα συνεργασίας των υπηρεσιών.
Σε γενικές γραμμές, το αντικείμενο της σύσκεψης αφορούσε στην απόφαση της νέας δημοτικής αρχής, να προστατεύσει τον δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο, εφαρμόζοντας ειλημμένες αποφάσεις, προς όφελος των πολιτών, με στόχο την προαγωγή της βελτίωσης της καθημερινότητας, ενάντια στην ασυδοσία.
Σε επόμενες συσκέψεις θα συγκεκριμενοποιηθούν οι ειδικότερες αποφάσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τον Δήμο Τρικκαίων.

SISKEPSI-KOINOXRISTOI1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης