"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη η σύμβαση για τη γέφυρα Γκολφαρίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

agorastos
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η προέγκριση συμβασιοποίησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΓΚΟΛΦΑΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ-Β’ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ», αρχικού προϋπολογισμού 475.000,00 ευρώ.
Αντικείμενο του Έργου είναι η κατασκευή νέας γέφυρας, επί του Αχελώου ποταμού, και επί της οδού που συνδέει το Γκολφάρι Μυροφύλλου με την Εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας.
Στην εν λόγω θέση, υπήρχε γέφυρα, η οποία είχε καταρρεύσει, λόγω υποσκαφής των βάθρων της, κατά την πλημμύρα του Νοεμβρίου του 2010. Από την παλιά γέφυρα θα διατηρηθούν αφού προσαρμοσθούν στον νέο φορέα, τα δύο ακρόβαθρα αυτής.
Η γέφυρα θα είναι μίας λωρίδας κυκλοφορίας, με πλάτος καταστρώματος 3,50 μ, πλάτος πεζοδρομίων 2Χ1,25 μ, και θα έχει συνολικό μήκος 85,00μ. Ο φορέας της γέφυρας θα αποτελείται από τέσσερα ευθύγραμμα ανοίγματα τα οποία θα εδράζονται στα υφιστάμενα ακρόβαθρα καθώς και σε τρία νέα μεσόβαθρα.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Περιφέρεια συνεχίζει να υλοποιεί ένα συγκεκριμένο και στοχευμένο πρόγραμμα κατασκευής γεφυρών σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.
Η δεύτερη φάση που αφορά την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής της νέας γέφυρας στο Γκολφάρι θα συμβάλει στην αποκατάσταση της επικοινωνίας των ανθρωπίνων κοινοτήτων στην περιοχή, μετά τις καταστροφές που είχαν προκαλέσει οι γνωστές πλημμύρες. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα έργο ουσίας, απαραίτητο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς δίνει τη δυνατότητα της ασφαλούς μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και της μεταφοράς των εμπορευμάτων.
Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών που αναγκάζονταν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές διαδρομές, αλλά παράλληλα ενισχύουμε με χρήμα την τοπική αγορά και δίνουμε θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης