"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Υπεγράφη η σύμβαση διαμόρφωσης του πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας για την ψηφιακή προβολή των Μετεώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Meteora (1)
Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για το έργο της «διαμόρφωσης του πολιτιστικού κέντρου Καλαμπάκας για την εγκατάσταση ψηφιακής προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Αντικείμενο του έργου είναι η διαμόρφωση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ψηφιακής προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων.
Το κτίριο είναι ισόγειο επιφάνειας 300 m2 με υπόγειο επιφανείας 224 m2 .
Οι προβλεπόμενες με την εργολαβία παρεμβάσεις θα γίνουν κυρίως στο ισόγειο του κτιρίου και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στο ισόγειο και στο υπόγειο.
Το ισόγειο του κτιρίου περιλαμβάνει:
• την αίθουσα, η οποία θα λειτουργήσει ως αίθουσα προβολής , επιφάνειας 135 m2
• τον χώρο εισόδου , επιφάνειας 32 m2 , στον οποίο θα διαμορφωθεί χώρος εικονικής περιήγησης με οθόνες προβολής.
• τους χώρους υγιεινής
• τους λοιπούς βοηθητικούς χώρους(γραφεία διοίκησης, εργαστήριο)
Προβλέπονται εργασίες κυρίως στην αίθουσα προβολής αλλά και στους άλλους χώρους , όπου απαιτούνται σχετικές παρεμβάσεις σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.
Με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του πολιτιστικού κέντρου, θα προχωρήσει το έργο της ψηφιακής προβολής του ιστορικού και θρησκευτικού πλούτου των Μετεώρων μέσω της ψηφιοποίησης και της συστηματικής προβολής και διαχείρισης του πολιτιστικού αποθέματος, προάγει την από κοινού προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου των περιοχών αυτών. Ο θρησκευτικός, γεωλογικός και πολιτισμικός πλούτος των περιοχών αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο που συνδέει τον άνθρωπο με το περιβάλλον και την ιστορία του, καθώς η διαφύλαξη και κυρίως η ανάδειξη των ιστορικών και πολιτισμικών στοιχείων των Μετεώρων αποτελεί κοινό σκοπό για επισκέπτες.
Με την ολοκλήρωση του συνολικού έργου αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από εργαλεία, που θα παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες παρουσίασης και εικονικής ξενάγησης και που θα λειτουργούν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις σημερινές μορφές φυσικής ξενάγησης.
Agorastos
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Τα Μετέωρα είναι η μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα με παγκόσμια εμβέλεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Η προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας, στοχεύει στο να υπερβούμε μέσω της τεχνολογίας κάθε σύνορο και να καταστήσουμε τα Μετέωρα σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλία, την τοπική οικονομία και προπαντός τη μεταλαμπάδευση της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης