"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Υπερσυντηρητική και νεοφιλεύθερη αντίληψη της Δημοτικής Αρχής

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας
είναι πολύ ζαχαρωμένα 
ταιριάζουν για σοκολατόπαιδαμα
 δεν ταιριάζουνε για μένα”

Ντίνος Χριστιανόπουλος

Τρία απανωτά παραδείγματα σε μια μέρα νομίζω είναι αρκετά για να καταδείξουν την υπερσυντηρητική και νεοφιλεύθερη αντίληψη της Δημοτικής Αρχής επάνω σε μείζονα θέματα της καθημερινότητας και της επικαιρότητας,την οποία όσο και να θέλουν δεν θα καταφέρουν να κρύψουν πίσω από λάιφ στάιλ χαμόγελα και πολύχρωμα λαμπιόνια ο κ. Παπαστεργίου και αρκετοί συνεργάτες του που μάλλον ζούνε σε έναν ζαχαρωμένο και ανέφελο κόσμο, μια “μέσα στην καλή χαρά” φανταστική σφαίρα που ουδεμία σχέση έχει με τα βάσανα και τις αγωνίες μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας μας.

Παράδειγμα 1: Στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Ζυγός” φιλοξενήθηκε ένας άστεγος συνάνθρωπός μας, ο οποίος εδώ και 4 μήνες ζει σε ένα εγκαταλειμμένο οίκημα χωρίς να έχει τα απαραίτητα για να επιβιώσει. Ούτε μπάνιο,όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έχει κάνει τόσο καιρό. Ο άνθρωπος αυτός ζει ένα δράμα κι όμως σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Αναστασίου αντί να περιοριστεί στα αυτονόητα του ρόλου του δηλ. να προσφέρει βοήθεια, έδωσε φόρα παρτίδα το όνομά του με συνοδευτικά υπονοούμενα περί χρήσης ναρκωτικών. Σε αντίθεση με τον άστεγο που παρουσίασε με σεμνότητα το πρόβλημά του και τους παρουσιαστές της εκπομπής που τον αντιμετώπισαν με κάθε διακριτικότητα, ο Χρήστος Αναστασίου με την ωμή αυτή στάση του τον διέσυρε καταπατώντας ευθέως το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής.
Απαράδεκτη και αχαρακτήριστη η στάση του.

Παράδειγμα 2: Σε μεγάλο φιάσκο εξελίχθηκε το δήθεν μεγαλόπνοο σχέδιο της Αντιδημάρχου Βασιλένας Μητσιάδη να τονωθεί η εμπορική κίνηση και να δοθεί μια εορταστική αισθητική με την ανάρτηση φωτογραφιών στις βιτρίνες κλειστών μαγαζιών. Το αποτέλεσμα- όπως είδα και στο trikalavoice.gr- είναι τελικά μια αξιογέλαστη καρικατούρα, μια ευτελέστατη και κακόγουστη ενέργεια που όχι μόνο δεν σέβεται την αισθητική και τον πολιτισμό αλλά είναι σαν να εμπαίζει κιόλας όσους μέχρι χθες δούλευαν σε αυτά τα καταστήματα και σήμερα παλεύουνε κι αυτοί μέσα στην οικονομική λαίλαπα. Διότι πίσω από κάθε άδεια βιτρίνα και κάθε λουκέτο κρύβεται η αγωνία, η ανέχεια, η φτώχεια, το κυνήγι από τις τράπεζες. Όταν όμως είσαι απολιτίκ και τουλάχιστον τα 4 τελευταία χρόνια δεν έχεις κατέβει ούτε σε μια πορεία αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας παρά μόνο κάνεις τα χόμπι σου πώς να καταλάβεις από ανθρώπινο πόνο κυρία Μητσιάδη μου; Ευθύνες όμως για αυτό το κιτς ανοσιούργημα δεν έχει μόνο η Αντιδήμαρχος. Ο Εμπορικός Σύλλογος τι στα κομμάτια νόμισε ότι θα ήταν αυτό το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής και έδωσε τα κλειδιά των καταστημάτων; Αισθάνεται υπερήφανη η Διοίκησή του από αυτόν τον καραγκιόζ μπερντέ;

Παράδειγμα 3: Αποδεδειγμένα βαρυποινίτη χαρακτήρισε τον Νίκο Ρωμανό σε ανάρτησή του στο facebook υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παπαστεργίου που,όπως μαθαίνω, ίσως τον προετοιμάζουν και για κάποια θέση ειδικού συμβούλου στον Δήμο. Έτσι απλά και αβασάνιστα ύβρεις και μομφές εναντίον ενός νέου παιδιού που αργοπεθαίνει. Ούτε λόγος από τον υποψήφιο του Παπαστεργίου για το δικαίωμα του Ρωμανού στην μόρφωση την ώρα που μεγαλομιζαδόροι βγαίνουν με μια υποτυπώδη χρηματική εγγύηση απο την φυλακή, ούτε μια απλή κουβέντα ευαισθησίας και κατανόησης, όυτε ένας στοιχειώδης προβληματισμός για την καταρρακωμένη Δημοκρατία μας. Τόση απανθρωπιά λοιπόν;

Ηθικό δίδαγμα: Δημήτρη Παπαστεργίου πες σε ορισμένους γύρω σου να σοβαρευτούν γιατί η προκλητικότητα έχει και τα όριά της.

Χάρης Μαντέλλος
Μέλος του ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο Παράδειγμα 2: Η πολιτική μιας χώρας περνά μέσα από την Τ.Α. Και αυτό το λέμε χρόνια. Κρίμα αν ακόμα δεν το έχουν καταλάβει και οι δημότες και η Τ.Α. Η βιτρίνα, όπου και όπως αυτή παρουσιάζεται δείχνει ακριβώς την έλλειψη πολιτιστικών αξιών. Και η άδεια βιτρίνα των ημερών, προκειμένου να κρύψει την ασχήμια, βάφεται με μπογιές. Από κει και μετά ο αποπροσανατολισμός και μέσα από άδειες βιτρίνες που οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να κλείσουν, δείχνει τις διαστάσεις της άσχημης πραγματικότητας που αρμόδιοι της ΤΑ με τέτοιου είδους ατοπήματα εκτός τόπου και χρόνου, προξενούν κάτι περισσότερο από γέλωτα όταν προσπαθούν να κρύψουν. Σιγά, άνθρωποι, πώς να κρύψουμε τον ποπό μας αφού μας έχουνε αρπάξει και το βρακί. Και οι άδεις βιτρίνες αυτό δείχνουν. Σε γενικές γραμμές το πιο χειρότερο είναι αν φτάσουμε σε σημείο να κρύψουμε τη φτώχεια μας, που οι σημερινοί …. συγκυβερνήτες δημιούργησαν, τότε είμαστε οι ίδιοι και θύτες και θύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης