"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Υποβάθμιση της ΣΕΦΑΑ και εξαπάτηση των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής από την κυβέρνηση της Ν.Δ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λίγους μήνες μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου, από την κυβέρνηση της Ν.Δ,  που αφορά την  ισοτιμία των αποφοίτων των οικονομικών, φυσικών  και τεχνικών επιστημών με τα ιδιωτικά κολέγια και την υποχρέωση των αντίστοιχων επιμελητηρίων να εγγράφουν στα μητρώα τους αποφοίτους των εξαιρετικά αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικών κολεγίων, έρχεται από την κυβέρνηση ένα άλλο Νομοσχέδιο που καταστρατηγεί και ισοπεδώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ.

Με τον νέο αθλητικό Νομοσχέδιο και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής αναγνωρίζονται ως ισότιμα των πτυχίων ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ τα πτυχία μη αξιολογημένων ιδιωτικών κολεγίων, έχοντας ακριβώς τα ίδια δικαιώματα (ΦΕΚ 122 Ν.4809, σελ. 8075).

Το νομοθετικό «έκτρωμα» δίνει αρμοδιότητες «εκπαιδευτικού» οργανισμού και ρυθμιστή των εργασιακών σχέσεων στην ΕΠΟ, εις βάρος των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και των αποφοίτων τους με την ειδικότητα του ποδοσφαίρου και υποχρεούνται οι πτυχιούχοι των ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ να πληρώνουν αδρά (6.000 ευρώ) για να συμμετέχουν στις ιδιωτικές σχολές της ΕΠΟ και να αποκτήσουν το δίπλωμα UEFA A και PRO.

Ταυτόχρονα η κυβέρνησης της Ν.Δ, αποκλείει τους φοιτητές των ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ, με πολλές ώρες διδασκαλίας σε κάποιο άθλημα και με παιδαγωγική επάρκεια, δεν μπορούν να προπονήσουν παιδιά σε ακαδημίες.

Αντίθετα μπορούν να προπονήσουν παιδιά και εφήβους ακαδημιών οι απόφοιτοι σχολών της ΓΓΑ, της ΕΠΟ και των ΙΕΚ, που συγκριτικά με τους φοιτητές ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ κάνουν πολύ λιγότερη εκπαίδευση και πρακτική στο συγκεκριμένο άθλημα και καθόλου εκπαίδευση στις βασικές αθλητικές επιστήμες.

Οι τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ οφείλουν να εξηγήσουν στους πτυχιούχους, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς της ΣΕΦΑΑ της πόλης μας για ποιο λόγο εξισώνουν και ισοπεδώνουν, ουσιαστικά, τα πτυχία και την πανεπιστημιακή πληρότητα και επάρκεια των πτυχιούχων και απαξιώνουν το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Ο λόγος, βέβαια, είναι προφανής και ευδιάκριτος, και δεν είναι άλλος από το οδηγήσουν τους νέους ως πελάτες στα ιδιωτικά κολέγια των φίλων τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όταν απαλλαγεί η χώρα από τη σημερινή «αντιαθλητική» κυβέρνηση, θα καταργήσει το «έκτρωμα» της κυβέρνησης της Ν.Δ και του κ. Αυγενάκη και θα προωθήσει Νομοθετική λύση στα φλέγοντα ζητήματα του λειτουργήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και των προπονητών αθλημάτων, με επίκεντρο τον στρατηγικό και επιστημονικό ρόλο των ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης