Υπογραφές για Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμπάκα Reviewed by Momizat on . Υπογράφτηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του  Γηροκομείου Καλαμπάκας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτ Υπογράφτηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του  Γηροκομείου Καλαμπάκας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτ Rating: 0

Υπογραφές για Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμπάκα

Υπογραφές για Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμπάκα

Υπογράφτηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του  Γηροκομείου Καλαμπάκας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, του Δημάρχου Καλαμπάκας Δημήτρη Σακελαρίου, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Γιώργου Τσίγκα και Ντίνου Μπάρδα, αντιδημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων και των αναδόχων του έργου.

Είναι ένα έργο που γίνεται χάρη στην προσφορά του οικοπέδου 4 στρεμμάτων από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, ενός έργου πρόνοιας, το οποίο θα φιλοξενήσει 21 υπερήλικους.

Στο Κέντρο Φροντίδας και Πρόνοιας Υπεριλήκων στην Καλαμπάκα θα βρουν στέγη και τροφή, αλλά ταυτόχρονα το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί και για άλλου προνοιακού χαρακτήρα ενέργειες και εκδηλώσεις.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Τρικάλων) και κύριος του έργου η Ιερά Μητρόπολη. Το οικόπεδο, εντός του οποίου πρόκειται να κατασκευαστεί το κτίριο, είναι επιφάνειας 4.354 τ.μ. και βρίσκεται νότια του οικισμού της Καλαμπάκας. Το κτίριο αποτελείται από δύο επίπεδα, υπόγειο και ισόγειο. Στο ισόγειο αναπτύσσονται η μονάδα διαβίωσης με είκοσι ένα (21) κλίνες, οι εξυπηρετήσεις περίθαλψης, οι χώροι διοίκησης και στο υπόγειο αναπτύσσονται όλες οι βοηθητικές χρήσεις. Στο κτίριο προβλέπεται φέρουσα κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοίχοι πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή, στέγη ξύλινη με επικάλυψη από κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου και όλες οι απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για την πλήρη κατασκευή και λειτουργία του κτιρίου. Επιπλέον προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Απρίλιο 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή