"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Υπουργοί φεύγουν, ο Β. Μπούτας μένει

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Θ. Νασίκας άφησε πριν από χρόνια τα τρακτέρ. Ο Θ. Κοκκινούλης άφησε τον γιο του στα μπλόκα. Ο Γ. Πατάκης μάς άφησε χρόνους. Αλλά ο Β. Μπούτας το μόνο που άφησε ήταν η κάπα του. Αυτή που εξαιτίας της απεκλήθη παλαιότερα και «κόκκινος κάπας», λόγω της αγάπης του στο ΚΚΕ. Με ένα πράσινο παλτό πλέον και χωρίς γκλίτσα, το μόνο που έμεινε να θυμίζει «Βιοκαρπέτ» είναι το αναμμένο τσιγάρο και το, λευκό πια, γένι.

Αλλά όπως λένε στον Κάμπο, «ο αγρότης πρέπει ν’ αντέχει τον καιρό». Κι έτσι, καιρό τώρα ο Β. Μπούτας εγκατέλειψε το βαμβάκι και τα μήλα κι έπιασε το κρασί και το τσίπουρο. Με την «Καβα Μπούτα» στην πλατεία της Καρδίτσας και την κυρία Μπούτα πίσω απ’ το γκισέ, ο αγρότης – trademark του Κάμπου παλεύει με τη γη μέχρι να μπει ο Γενάρης. Και μετά, ο μικρός παραγωγός γίνεται μεγάλος μπλοκατζής. Τα τρακτέρ έρχονται, οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης φεύγουν. Απ’ όταν ξεκίνησε καριέρα στα μπλόκα ο Β. Μπούτας, 13 υπουργοί έχουν αποσυρθεί. Και αν μερικά χρόνια πριν οι νέοι αγρότες φώναζαν «Οχι στον συνδικαλισμό της κάπας!» κι εκείνος τους αποκαλούσε «κουλάκους με αστραφτερά 4×4», στους δρόμους όλα ξεχνιούνται. Κι έτσι εφέτος τα «μπουτικά» τρακτέρ λέγεται πως έκαναν ένα κομβόι που έφτανε απ’ την Ιτέα μέχρι τη Λάρισα – δηλαδή, 200 χιλιόμετρα δρόμο!

Ο Β. Μπούτας, βλέπετε, ξέρει πώς να ζεστάνει τους αγρότες: με τις σόμπες, τις σκηνές και τα τσιμπούσια ώς το πρωί, το μπλόκο του στη Νίκαια είναι το hotspot της επανάστασης. Κι όταν έρθει η ώρα για κάθοδο στην Αθήνα, στο μπλοκάκι του αρχηγού υπάρχει πάντα το κινητό του δημάρχου και του υπουργού. Αν σ’ όλ’ αυτά προσθέσετε πως ο Β. Μπούτας απ’ τις επιδοτήσεις παίρνει «3.600 ευρώ όλα κι όλα» και δεν αγοράζει ούτε καφέ στο Κολωνάκι, γιατί «ένας δικός τους κάνει όσο 4 δικοί μας», αντιλαμβάνεστε πώς πέτυχε το ύψιστο κομμουνιστικό επίτευγμα: το «παιδί» του Χ. Φλωράκη ανδρώθηκε επί Αλ. Παπαρρήγα, και παραμένει επί Δ. Κουτσούμπα. Γιατί είπαμε: «Ο καλός αγρότης πρέπει ν’ αντέχει τον καιρό». Και όλοι στον Κάμπο λένε πως ο Β. Μπούτας είναι πολύ καλός αγρότης.

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης