Υπουργός φονεύει Τρικαλινό βουλευτή! Reviewed by Momizat on . Μπορεί στο Κοινοβούλιο να υπάρχει συχνά πυκνά ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά ακόμα και στις πιο ακραίες εκδοχές του ο καβγάς σταματά εκεί και Μπορεί στο Κοινοβούλιο να υπάρχει συχνά πυκνά ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά ακόμα και στις πιο ακραίες εκδοχές του ο καβγάς σταματά εκεί και Rating: 0

Υπουργός φονεύει Τρικαλινό βουλευτή!

Υπουργός φονεύει Τρικαλινό βουλευτή!

xatzipetrosΜπορεί στο Κοινοβούλιο να υπάρχει συχνά πυκνά ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά ακόμα και στις πιο ακραίες εκδοχές του ο καβγάς σταματά εκεί και οι βουλευτές, στην πλειονότητά τους, διατηρούν καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Παλιότερα όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα και οι αντιπαραθέσεις ενίοτε κατέληγαν σε φονικά!

Ένα τέτοιο περιστατικό περιγράφεται στο βιβλίο της Μαρούλας Κλιάφα, το οποίο ανέσυρε ο παλιός δημοσιογράφος Θύμιος Λώλης. Πρόκειται για τη δολοφονία του Τρικαλινού βουλευτή Κωνσταντίνου Χατζηπέτρου, το 1904, η οποία συνέβη ύστερα από …μονομαχία με τον υπουργό Παιδείας Στάη!

Η διαμάχη είχε ξεκινήσει από την Βουλή όπου ο Χατζηπέτρος εξύβρισε τον υπουργό γιατί αθέτησε συμφωνημένο…ρουσφέτι και ο τελευταίος τον κάλεσε σε μονομαχία, η οποία έγινε τελικά στις 5 το πρωί έξω από την Αθήνα, στους Τράχωνες, με τον Τρικαλινό να πέφτει νεκρός.

Μάλιστα νωρίτερα υπήρξαν προσπάθειες συμβιβασμού από συναδέλφους των δύο πλευρών, αλλά ο Χατζηπέτρος αρνούνταν να ζητήσει συγνώμη για τις ύβρεις που εκστόμισε και επέμενε να μονομαχήσουν! Το αιτιολόγησε και αυτό στην επιστολή που άφησε στην γυναίκα του γράφοντας χαρακτηριστικά: «… οφείλω χάριν της τιμής μου να χτυπηθώ διότι ως δειλός και άνανδρος θα ήμουν περίγελος της κοινωνίας»!

Αν οι αθετήσεις ρουσφετιών κατέληγαν και σήμερα σε μονομαχίες, θα βρισκόμασταν διαρκώς σε εκλογές …

εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Διαβάστε εδώ στοιχεία για η μονομαχία

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή