Υποψήφιος «φάντασμα» Reviewed by Momizat on . Τι κι αν όργωσε με το αυτοκίνητο του όλη τη Θεσσαλία; Τι κι αν κατέβασε ψηφοδέλτια σε τέσσερις νομούς; Τι κι αν τελικά απέσπασε ένα αξιόλογο ποσοστό με την πρώτ Τι κι αν όργωσε με το αυτοκίνητο του όλη τη Θεσσαλία; Τι κι αν κατέβασε ψηφοδέλτια σε τέσσερις νομούς; Τι κι αν τελικά απέσπασε ένα αξιόλογο ποσοστό με την πρώτ Rating: 0

Υποψήφιος «φάντασμα»

Υποψήφιος «φάντασμα»

Τι κι αν όργωσε με το αυτοκίνητο του όλη τη Θεσσαλία; Τι κι αν κατέβασε ψηφοδέλτια σε τέσσερις νομούς; Τι κι αν τελικά απέσπασε ένα αξιόλογο ποσοστό με την πρώτη του παρουσία σε περιφερειακές εκλογές; Για κάποιους μάλλον δεν υπήρξε ποτέ!

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ήταν συνεπής σ’ όλα τα προτάγματα των περιφερειακών εκλογών. Απέδειξε ότι οι εκλογές δεν είναι μόνο για πλούσιους ή εκλεγμένους. Ότι η σοβαρή μελέτη των στοιχείων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές προτάσεις. Ότι μπορείς να εμπνεύσεις ανθρώπους αν είσαι έτοιμος να ηγηθείς.

Κι είχε ένα μόνο στόχο: να μεταφέρει το μήνυμα σε όσο περισσότερους πολίτες μπορούσε, δίνοντάς τους έτσι το δικαίωμα στην επιλογή.

Το μήνυμά του βέβαια, σε κάποια κανάλια της ενημέρωσης δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κάποια ΜΜΕ που παλιά είχαν κύρος, αλλά και οι πολιτικοί τους φίλοι, έκριναν ότι οι πολίτες της Θεσσαλίας δεν χρειαζόταν να ακούσουν τι είχε να πει ένας από τους υποψήφιους περιφερειάρχες και επέβαλαν σιωπή. Τον αντιμετώπισαν σαν να μην υπήρξε ποτέ. Σαν φάντασμα. Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ποιότητα της ενημέρωσης επηρεάζει την ποιότητα της δημοκρατίας. Πως ο καλύτερος τρόπος που έχουν για να εξυπηρετήσουν τους φίλους τους είναι να κρύβουν τις πληροφορίες. Πιστεύουν ότι έτσι τους προσφέρουν εξυπηρέτηση. Κι ας βουλιάζουν εντέλει όλοι μαζί στην ανυποληψία.

Ευτυχώς οι καιροί αλλάζουν. Η ψηφιακή τεχνολογία και τα σύγχρονα κανάλια μεταφοράς της πληροφορίας αυξάνουν τελικά τις επιλογές του πολίτη. Και βάζουν για πάντα στο περιθώριο τους «νταβατζήδες» της ενημέρωσης.

Όσο για τον καθηγητή Κουρέτα, ήρθε για να μείνει. Και με το θεσμικό του ρόλο, ως μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, έχει την ευκαιρία να αναδείξει διάφορα ζητήματα. Μεταξύ των οποίων, ελπίζουμε, κι αυτό της ποιότητας της ενημέρωσης…

Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό κ. «υποψήφιε Φάντασμα».

Gian

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή