Υπόμνημα Παπαστεργίου προς Παπαμίκο για οικονομικά και προσλήψεις Reviewed by Momizat on . Αξιότιμε κύριε Γραμματέα, Η επίσκεψή σας στον Δήμο μας αποτελεί την αφορμή και την αιτία για τη γνωστοποίηση δύο σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν, προβληματί Αξιότιμε κύριε Γραμματέα, Η επίσκεψή σας στον Δήμο μας αποτελεί την αφορμή και την αιτία για τη γνωστοποίηση δύο σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν, προβληματί Rating: 0

Υπόμνημα Παπαστεργίου προς Παπαμίκο για οικονομικά και προσλήψεις

Υπόμνημα Παπαστεργίου προς Παπαμίκο για οικονομικά και προσλήψεις

Αξιότιμε κύριε Γραμματέα,
Η επίσκεψή σας στον Δήμο μας αποτελεί την αφορμή και την αιτία για τη γνωστοποίηση δύο σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν, προβληματίζουν και ταλανίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη τον Δήμο Τρικκαίων.

Το πρώτο ζήτημα είναι αμιγώς οικονομικό και αφορά στην ουσιαστική ανάγκη, οι Δήμοι να είναι συνεπείς απέναντι σε προμηθευτές και εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα, η καθυστέρηση της απόδοσης των οφειλόμενων πόρων στην Αυτοδιοίκηση και οι ταυτόχρονες περικοπές στα κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών, οδήγησαν σε αύξηση των οφειλών των Δήμων προς πολίτες και επιχειρήσεις. Οι προσφεύγοντες στα Δικαστήρια δικαιώνονται, αλλά ο Δήμος αδυνατεί να καταβάλλει άμεσα τα ποσά που επιδικάζονται, κάτι που οδηγεί στη δημιουργία ασφυκτικής πίεσης, αλλά και σε πολύ άσχημες εικόνες σε άλλους Δήμους, με απειλές κατασχέσεων. Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε δίκαιο και ουσιαστικό το αίτημα, για άμεση ενίσχυση των ταμείων των Δήμων της χώρας.
Ο Δήμος Τρικκαίων έχει διαπιστώσει ότι οι με αποφάσεις Δικαστηρίων ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανέρχονται στο ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοσή τους, θα ωφελήσει την τοπική αγορά, θα αναζωογονήσει την τοπική οικονομία και θα συνδράμει στη βελτίωση της εικόνας της Αυτοδιοίκησης στους πολίτες.

Το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται άμεσα με την καθημερινότητα των πολιτών. Πρόκειται για την απαγόρευση προσλήψεων, βάσει των ψηφισθέντων νόμων την τελευταία τετραετία. Αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αποδυνάμωση κρίσιμων Τμημάτων και Διευθύνσεων, που οδηγούν σε αποσάθρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Την ίδια ώρα, όμως, η ίδια κεντρική Διοίκηση επιτρέπει την πρόσληψη υπαλλήλων, με συμβάσεις δύο, πέντε, οκτώ ή εννέα μηνών. Η λειτουργία των ΟΤΑ όμως και η προσφορά στους πολίτες, είναι ζητούμενα, οπότε οι προσλήψεις είναι απαραίτητες. Για το λόγο αυτό ζητούμε την απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, σε κρίσιμες και σημαντικές ειδικότητες (όπως, εργάτες καθαριότητας, χειριστές μηχανημάτων, προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.α.)
Με τη βεβαιότητα ότι το παρόν υπόμνημα θα το ενεχειρίσετε στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, αλλά και σε κάθε δυνάμενο να συνδράμει τα αιτήματά μας, ευελπιστούμε στην περαιτέρω δημοσιοποίησή του.
Με τιμή
Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων
Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή