Υπό δικαστικό έλεγχο για φοροδιαφυγή πατέρας και γιος Καλογρίτσας Reviewed by Momizat on . Μετά τα στοιχεία που αφορούσαν τις σχέσεις των επιχειρήσεων Καλογρίτσα με την ATTICA BANK, στο φως της δημοσιότητας έρχεται μια νέα υπόθεση που ταράζει τα νερά Μετά τα στοιχεία που αφορούσαν τις σχέσεις των επιχειρήσεων Καλογρίτσα με την ATTICA BANK, στο φως της δημοσιότητας έρχεται μια νέα υπόθεση που ταράζει τα νερά Rating: 0

Υπό δικαστικό έλεγχο για φοροδιαφυγή πατέρας και γιος Καλογρίτσας

Υπό δικαστικό έλεγχο για φοροδιαφυγή πατέρας και γιος Καλογρίτσας

Μετά τα στοιχεία που αφορούσαν τις σχέσεις των επιχειρήσεων Καλογρίτσα με την ATTICA BANK, στο φως της δημοσιότητας έρχεται μια νέα υπόθεση που ταράζει τα νερά και  η οποία έχει να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, με δικαστικό έλεγχο για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για δυο δικογραφίες που αφορουν τον Χρ. Καλογρίτσα και τον γιο του Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, οι οποίες εξετάζονται από τη δικαιοσύνη.

Κατά τις ίδιες πηγές, σε  βάρος του γνωστού κατασκευαστή έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και βρίσκεται, ήδη, στο στάδιο παραπομπής σε δίκη.

Όπως προέκυψε από έρευνες, εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατομμυρίων μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων του κατασκευαστή. Ο κ. Καλογρίτσας έχει κληθεί να δικαιολογήσει τα ποσά και στην περίπτωση που το κάνει θα απαλλαγεί.

Μια δεύτερη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Σε βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Και σε αυτή την περίπτωση οι αρμόδιες αρχές φέρονται να εντόπισαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Καλογρίτσα να έχει πληρώσει το ποσό που του αναλογούσε ώστε να μπορέσει να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή του καταλογιζόμενου φόρου οδηγεί σε απαλλαγή από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ο υπόχρεος μπορεί μετά την καταβολή του ποσού να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.

economy365.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή