"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Υπό τον έλεγχο της Fraport για 40 χρόνια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Oλοκληρώνεται η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη των αεροδρομίων για τα επόμενα 40 χρόνια. Το τίμημα (καταβολή του ποσού εφάπαξ) αγγίζει το 1,23 δισ. ευρώ και τα λεφτά κατατίθενται σε λογαριασμό του εξωτερικού και διατίθενται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Η παραχώρηση ολοκληρώνεται σήμερα. Η πρώτη πτήση, υπό τον έλεγχο της Fraport, έγινε στις 00:20 μετά τα μεσάνυχτα από τη Ryanair, αεροσκάφος της οποίας απογειώθηκε από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Σαντορίνη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος της Fraport Greece.

Τα 14 αεροδρόμια που περνούν υπό τον έλεγχο της Fraport είναι: Ακτιο, Χανιά, Καβάλα, Κέρκυρα, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθος.

Οι συνολικές επενδύσεις ώς το 2021 θα ξεπεράσουν τα 330 εκατ. ευρώ και ώς το τέλος της 40ετούς παραχώρησης θα διαμορφωθούν στο 1 δισ. ευρώ.

Στο πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνονται άμεσες, αλλά και σε βάθος χρόνου, εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης