Υπό τον έλεγχο της Fraport για 40 χρόνια Reviewed by Momizat on . Oλοκληρώνεται η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη των αεροδρομίων για Oλοκληρώνεται η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη των αεροδρομίων για Rating: 0

Υπό τον έλεγχο της Fraport για 40 χρόνια

Υπό τον έλεγχο της Fraport για 40 χρόνια

Oλοκληρώνεται η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη των αεροδρομίων για τα επόμενα 40 χρόνια. Το τίμημα (καταβολή του ποσού εφάπαξ) αγγίζει το 1,23 δισ. ευρώ και τα λεφτά κατατίθενται σε λογαριασμό του εξωτερικού και διατίθενται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Η παραχώρηση ολοκληρώνεται σήμερα. Η πρώτη πτήση, υπό τον έλεγχο της Fraport, έγινε στις 00:20 μετά τα μεσάνυχτα από τη Ryanair, αεροσκάφος της οποίας απογειώθηκε από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Σαντορίνη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος της Fraport Greece.

Τα 14 αεροδρόμια που περνούν υπό τον έλεγχο της Fraport είναι: Ακτιο, Χανιά, Καβάλα, Κέρκυρα, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθος.

Οι συνολικές επενδύσεις ώς το 2021 θα ξεπεράσουν τα 330 εκατ. ευρώ και ώς το τέλος της 40ετούς παραχώρησης θα διαμορφωθούν στο 1 δισ. ευρώ.

Στο πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνονται άμεσες, αλλά και σε βάθος χρόνου, εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή