"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.4 C
Trikala

Υψηλά ποσοστά φτώχειας στην πλούσια Γερμανία

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Πολύ ανησυχητικές τάσεις καταγράφει το ετήσιο δελτίο του Ινστιτούτου Paritaetische Wohlfartsverband για τη φτώχεια στη Γερμανία. H μελέτη δείχνει άνοδο της φτώχειας, παρά το γεγονός ότι η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται και η ανεργία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

«Ποτέ στο παρλθόν δεν είχαμε τόσο υψηλά επίπεδα φτώχειας και τόσο μεγάλες τοπικές διαφοροποιήσεις όσο σήμερα», είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Ούλριχ Σνάιντερ, στην παρουσίαση της έρευνας στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το περιοδικό «Spiegel».

Το ποσοστό φτώχειας στη Γερμανία αυξήθηκε από 15% το 2012 σε 15,5% το 2013, έτος που αφορά η έρευνα. Συνολικά, ο αριθμός των φτωχών στη Γερμανία υπολογίζεται στα 12,5 εκατομμύρια.

Ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο αλλά με ιδιαίτερες αυξητικές τάσεις καταγράφεται η φτώχεια στις μεγάλες ηλικίες. «Αυτή η ηλικιακή ομάδα εμφανίζει από το 2006 τη μεγαλύτερη αύξηση στα επίπεδα φτώχειας», ανέφερε ο Σνάιντερ, ανεβαίνοντας με τέσσερις φορές υψηλότερους ρυθμούς απ’ ό,τι η φτώχεια στον συνολικό πληθυσμό. Η παιδική φτώχεια παρουσιάζει επίσης αυξητικές τάσεις, φθάνοντας το 19,2%, δηλαδή αφορά σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά.

Η έκθεση καθιστά σαφές ότι η αύξηση της φτώχειας σημειώνεται σε μια περίοδο οικονομικής ανάπτυξης. «Η αύξηση του πλούτου συνοδεύεται από όλο και μεγαλύτερη ανισότητα», αναφέρει η έκθεση. Πολλές θέσεις εργασίας στη Γερμανία προσφέρουν μισθούς πείνας, στοιχείο που εξηγεί τον λόγο που η πτώση της ανεργίας δεν μείωσε τη φτώχεια.

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης