Φέρτε την κυρία πίσω στην Ελλάδα Reviewed by Momizat on . Με καταιγισμό μηνυμάτων στο group του Μουσείου του Λούβρου στο Facebook απάντησαν οι έλληνες χρήστες του Μέσου στην "επιστροφή" του αγάλματος της Νίκης της Σαμο Με καταιγισμό μηνυμάτων στο group του Μουσείου του Λούβρου στο Facebook απάντησαν οι έλληνες χρήστες του Μέσου στην "επιστροφή" του αγάλματος της Νίκης της Σαμο Rating: 0

Φέρτε την κυρία πίσω στην Ελλάδα

Φέρτε την κυρία πίσω στην Ελλάδα

Με καταιγισμό μηνυμάτων στο group του Μουσείου του Λούβρου στο Facebook απάντησαν οι έλληνες χρήστες του Μέσου στην “επιστροφή” του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης μετά από 10 μήνες απουσίας για λόγους συντήρησης.

Το Λούβρο ανήρτησε δύο φωτογραφίες με την αποκατάσταση του αγάλματος.

Αρχικά τα μηνύματα ήταν γεμάτα θαυμασμό για το άγαλμα, και προέρχονταν κυρίως από αλλοδαπούς επισκέπτες.

Αυτό μέχρι την ώρα που έγινε αντιληπτή η ανάρτηση από έλληνες χρήστες και ακολούθησε… χαμός.

Εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες, ήταν τα μηνύματα που δέχθηκε το Μουσείο του Λούβρου με κεντρική θέση την επιστροφή της Νίκης της Σαμοθράκης στην πατρίδα της.

Κάποια από τα μηνύματα ήταν επιθετικά και υποτιμητικά προς άλλους λαούς, τα περισσότερα ωστόσο διατύπωναν το λογικό αίτημα, ότι οι ελληνικές αρχαιότητες που βρίσκονται διάσπαρτες ανά τον κόσμο να επιστρέψουν στον τόπο της δημιουργίας τους, την Ελλάδα.

Αμφιλεγόμενη (και μάλλον προκλητική) ήταν η απάντηση που έδωσε ένα γάλλος χρήστης, ο οποίος υποστήριξε ότι η Νίκη της Σαμοθράκης πρέπει να παραμείνει στο Λούβρο, καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική αίθουσα και ειδικές σκάλες αφιερωμένες στο εν λόγω κομψοτέχνημα.

Πρόσθεσε δε ότι το Λούβρο έχει φτιάξει ειδική βάση για το άγαλμα, άρα αυτό καθιστά ανέφικτη την επιστροφή του καθώς θα έπρεπε να γίνει κομμάτι- κομμάτι.

Δεν άργησαν βέβαια να έρθουν οι πληρωμένες απαντήσεις:

nikiΈλληνας χρήστης του είπε να… κρατήσουν την αίθουσα και τις σκάλες και να στείλουν πίσω μόνο το άγαλμα, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν Μουσεία που μπορούν να αναδείξουν και να συντηρήσουν τη Νίκη της Σαμοθράκης με απόλυτη επάρκεια.

Άλλος χρήστης διερωτήθηκε, εάν μετά από εγχείρηση στο εξωτερικό ο ασθενής στέλνεται πίσω… σε κομμάτια.

Πολλοί ήταν αυτοί που αποκάλεσαν “κλέφτες” τους επιτελείς του Λούβρου, ζητώντας επιτακτικά την επιστροφή του αγάλματος στην πατρίδα του.

niki2Ενδεικτικά κάποια μηνύματα:

Αυτό το άγαλμα για εσάς είναι απλά τέχνη… Για μένα η Νίκη είναι η ιστορία μου, η κληρονομιά μου, ο αρχαίος συγγενής μου. Το όνομά της είναι Νίκη και είναι Ελληνίδα. Φέρτε την πίσω.

Είναι πιο όμορφη στην Ελλάδα.

Θέλει να πετάξει πίσω στην πατρίδα της… Αφήστε την ελεύθερη.

Η μεγάλη επιστροφή θα ήταν στην Ελλάδα και όχι στη Γαλλία. Η Νίκη της Σαμοθράκης δεν μιλάει γαλλικά.

Νιώθει ξένη εκεί και ξέρει πού είναι η πατρίδα της. Δεν μπορείτε να την ξεγελάσετε. Κρατήστε τις Βερσαλλίες.

– Διάβασα το άρθρο
που είναι αφιερωμένο στην αποκατάστασή της (Paris Match).

Πολύ ωραία δουλειά. Τώρα; Η επιστροφή στην Ελλάδα, της οποίας αποτελεί μέρος θα ήταν το καλύτερο δώρο και μια ευρωπαϊκή χειρονομία

– Διαβάστε την ιστορία σας
. Υπάρχουν πολλά μουσεία που κερδίζουν χρήματα από τις Ελληνικές, Αιγυπτιακές και Ρωμαϊκές αρχαιότητες.

Τα περισσότερα από τα εκθέματά σας είναι εκεί λόγω των απάνθρωπων αποικιακών και παράνομων πρακτικών σας.

Θα έπρεπε να ζητήσετε συγνώμη για τις βαρβαρότητές σας και να δείξετε ότι έχετε ξεπεράσει τις ρατσιστικές συμπεριφορές σας, επιστρέφοντας τα αρχαία.

Αλλά μια στιγμή… το 23% των Γάλλων είστε φασίστες….
Πηγή Nooz.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή