"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Φαρκαδόνα: Επτά μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες τα προβλήματα παραμένουν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πλησιάζουν οι άγιες μέρες του Πάσχα όμως η Ανάσταση του Κυρίου θα βρει τους κατοίκους της Φαρκαδόνας να συνεχίζουν να παλεύουν με τα συντρίμμια. Επτά μήνες μετά τις σαρωτικές πλημμύρες, εξακολουθούν να μετρούν τις πληγές τους και να ζητούν κρατική αρωγή. Όπως λένε δεν υπήρξε μέχρι σήμερα οικονομική στήριξη και καθόλου, όπως καταγγέλλουν ανασυγκρότηση της περιοχής. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το χωριό δεν έχει αναχώματα ενώ υπάρχουν ακόμη νεκρά ζώα, που δεν έχουν περισυλλεγεί.

Ο κ. Θανάσης Μπαγιώτης λέει στην ΕΡΤ πως το σπίτι του χαρακτηρίστηκε κόκκινο όμως πέρα από την πρώτη αρωγή δεν πήρε άλλα χρήματα για να μπορέσει να το ξαναστήσει.

Λίγα μέτρα πιο κάτω η κα. Στεφανία Κριτσινιώτη είδε τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν το μισό σπίτι της είναι κίτρινο και το άλλο μισό κόκκινο.

Η Σπυριδούλα Χύτα λέει πως το σπίτι της βγήκε πράσινο, όμως η ίδια και η οικογένειά της αναζήτησαν στέγη σε διπλανό χωριό, καθώς παρά τις εκτιμήσεις των ειδικών, το σπίτι δεν μπορεί να κατοικηθεί.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός, το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο υπέστησαν ζημιές και δεν λειτουργούν. Οι μικροί μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στη γειτονική Οιχαλία και με παράπονο λένε πως θέλουν να ξαναγυρίσουν στο σχολείο τους.

Οι γεωργοί μπαίνουν στα χωράφια τους με μισή καρδιά όπως λένε. Και αυτοί ακόμα, που αποφάσισαν να σπείρουν φοβούνται πως μια νέα δυνατή βροχή θα τους καταστρέψει αφού τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν προχωρούν…

Ρεπορτάζ: Μίνα Μαυρογιάννη

ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης