"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Φαρκαδόνα: Τι Κ. Οικονόμου, τι Θαν. Μεριβάκης….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θα το έχει το… νερό της περιοχής. Ηταν Φεβρουάριος του 2011, όταν ο τέως Δήμαρχος Κώστας Οικονόμου, απάλλασσε από τα καθήκοντα των αντιδημάρχων, τα ιστορικά στελέχη της αυτοδιοίκησης, Γιάννη Στάμο και Γιάννη Γεωργολόπουλο. Είχε φανεί ότι δεν θα τα πήγαιναν καλά, όταν διαφώνησαν σε διάφορα θέματα διοίκησης. Χθες, ο νέος Δήμαρχος Φαρκαδόνας, Θανάσης Μεριβάκης, έκανε το ίδιο. Μόνο σε μία αντιδήμαρχο όμως, την πρώτη σε ψήφους, την εκ Κρήνης νύφη στη Φαρκαδόνα, Ελένη Στεργίου – Μπότη.
Ο έτερος διαφωνών, ο επονομασθεί «ράμπο» Κ. Ζαφείρης δεν είδε προς το παρόν την πόρτα της εξόδου, παρότι και αυτός διαφώνησε με  τη διοργάνωση της «Ζωντανής Φάτνης». Μιας χριστουγεννιάτικης απόπειρας της δημοτικής αρχής να «κλέψει» κάτι από τη δόξα των ξωτικών στα Τρίκαλα. Οι πολλές λεπτομέρειες για την αξίας 67.000 ευρώ διοργάνωση, δεν έγιναν γνωστές. Αλλά η ουσία είναι ότι η.. ουσία δεν είναι αυτή. Κυρίως, λένε οι πληροφορίες, η διαφωνία έγκειται στο ότι δεν συμφώνησαν για τα αξιώματα, τόσο η κ. Στεργίου, όσο και ο κ Ζαφείρης.
Ετσι, η απόφαση του Δημάρχου Φαρκαδόνας, είναι η ακόλουθη:
mpotiΑνακαλούμε τη δημοτική σύμβουλο κα. Μπότη – Στεργίου Ελένη του Νικολάου από τη θέση της αντιδημάρχου Φαρκαδόνας και την απαλλάσσουμε από την άσκηση των καθύλην αρμοδιοτήτων της, διότι δεν υφίσταται αρμονική συνεργασία με το Δήμαρχο (τον οποίον κατά το Νόμο οφείλει να επικουρεί στο έργο του). Ενεργεί αυτοβούλως και καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της , δημιουργεί προβλήματα και δυσλειτουργία στο Δήμο και τις επιλογές της διοίκησης και ως εκ τούτου διαταράσσεται η συνοχή και η καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της διοίκησης και των μελών του δημοτικού συμβουλίου και εμποδίζεται ο Δήμαρχος στο έργο του. Η ανάκληση της αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας της, συνδέεται και με τις επαναλαμβανόμενες αρνήσεις της να λειτουργήσει σε συστοίχιση με τις επιλογές της διοίκησης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από της αναλήψεως των καθηκόντων της ως αντιδημάρχου έχει επισκεφθεί το Δημαρχείο για μερικά μόνο πεντάλεπτα τις πολύ πρωινές ώρες ή μετά τη λήξη του ωραρίου των υπηρεσιών και τις τελευταίες 20 ημέρες έχει αποφύγει κάθε συνεννόηση και συνάντηση με το Δήμαρχο παρά τις υποδείξεις και τις παραινέσεις του Δημάρχου για συνεργασία και συνεννόηση με τη διοίκηση του δήμου και τις υπηρεσίες. Η δημοσιοποίηση δε από την ίδια σχολίων δυσφημιστικών και εκτόξευση κατηγοριών κατά της Δημοτικής Αρχής με αφορμή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μετά από εισήγηση του Δημάρχου, την οποία εκείνη καταψήφισε, δημιούργησε ερωτηματικά για το κατά πόσον η διοίκηση του Δήμου υποστηρίζει τη νομιμότητα διαδικασιών που συνδέονται με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης