"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.8 C
Trikala

Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων: “Μπάχαλο με τις τιμές των φαρμάκων”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αγαπητοί Συμπολίτες
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα ξεκίνησε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων. Πολλά από τα φάρμακα μειώθηκαν περίπου 7% στη Λιανική τους τιμή, ενώ υπήρχε μία μεσοσταθμική μείωση 2-3% επί του συνόλου. Παρόλα αυτά θα θέλαμε να σταθούμε σε δύο σημεία
α) Πολλοί ασθενείς πλήρωσαν εσφαλμένα λιγότερα χρήματα σε συνταγές που αφορούν κυρίως τα σκευάσαματα xarelto, ozempic, trulicity, για τα οποία οι τιμές επανήλθαν μετά απο μία ώρα, τη δε διαφορά του λάθους καλείται να βρει τρόπο το φαρμακείο να την καλύψει.
β) Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ασθενείς θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, διότι από σήμερα, ακόμα και αν ο ασθενής επιλέξει γενόσημο φάρμακο, θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο “πέναλτυ” στη συμμετοχή του. Ενδεικτικά ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα για τη χοληστερίνη μπορεί να πληρώσουν εως και τρεις φορές πάνω τη συμμετοχή τους. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα φάρμακα, πιέσεως, ψυχιατρικών, ενώ αναμένεται η ίδια τακτική να εφαρμοστεί και σε άλλες κατηγορίες.
Δυστυχώς για ακόμα μία φορά γίνονται περικοπές στον τομέα της υγείας , με τον ασφαλισμένο να επωμίζεται την ανεπάρκεια του συστήματος.
Ο πρόεδρος
Χαρίσης Ιωάννης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης