Φιάσκο ο ανασχηματισμός – Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση ο Ευάγγελος Αποστολάκης Reviewed by Momizat on . Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του ανασχηματισμού και ενόψει της ορκομωσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στις 16:00, στο Προεδρικό Μέ Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του ανασχηματισμού και ενόψει της ορκομωσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στις 16:00, στο Προεδρικό Μέ Rating: 0

Φιάσκο ο ανασχηματισμός – Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Φιάσκο ο ανασχηματισμός – Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του ανασχηματισμού και ενόψει της ορκομωσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στις 16:00, στο Προεδρικό Μέγαρο. Επίσημη ανακοίνωση για την «αντικατάσταση» του κ. Αποστολάκη αναμένεται από το κυβερνητικό επιτελείο.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση καθώς είχε τεθεί ως προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση.

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης . Το ένα τηρήθηκε σε ό,τι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης στο ieidiseis.gr.

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, η ανακοίνωση του ονόματος του πρώην υπουργού Άμυνας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο νέο κυβερνητικό σχήμα προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, είχε προηγηθεί συζήτηση του κ. Αποστολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγές της Κουμουνδούρου χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι «μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε […] δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία». Συγκεκριμένα ανέφεραν:

Σχόλια (1)

  • μήπως άρχισαν και οι μεταγραφές από το ΣΥΡΙΖΑ?

    Τελικά δέχτηκε? η απέρριψε ? την πρόταση του Μητσοτάκη για υπουργοποίηση, ο εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης? Είναι αλήθεια ότι σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, χρησιμοποιήθηκε σκληρή γλώσσα, ότι «μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε […] δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία»? Μάλλον δεν πρόκειται να μάθουμε την αλήθεια ποτέ! Αποτελεί όμως πολύ σοβαρό θέμα, έτσι όπως εξελίχτηκε. η ιστορία. Και εφόσον, σύμφωνα με τη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι δεν δέχτηκε την πρόταση, καθώς είχε τεθεί ως προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δικακομματική συναίνεση, γιατί από την προεδρία της Δημοκρατίας υπήρξε ανακοίνωση, ότι την ημέρα της ορκωμοσίας επικοινώνησαν μαζί του, και μάλιστα στην ερώτηση ” πόσα άτομα θα παραστούν στην ορκωμοσία? η απάντηση ήταν δύο, δηλ ο ίδιος και η γυναίκα του”? Τι φοβήθηκε ο Τσίπρας, και χρησιμοποιήθηκε τόσο σκληρή γλώσσα (αποστασία), τότε τι θα έπρεπε να λέει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ? μήπως αρχίσουν δειλά- δειλά οι διαρροές προς τη ΝΔ (Μητσοτάκης είναι αυτός!) και εκεί που αυτοί είχαν το πάνω χέρι στις μεταγραφές του ότι νάναι, (τι να πρωτοθυμηθείς! σχεδόν όλοι υβριστές του Τσίπρα, και τι δεν είχε πει ο Ραγκούσης, ο Θεοχαρόπουλος, ο Μωραίτης μέχρι και τελευταία ο Κεδίκογλου!), που φυσικά δεν πήγαν ως απλοί στρατιώτες αλλά μέσα στ αξιώματα τους είχε ο Τσίπρας, και πάψουν να βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ ως ένα καλό βόλεμα, γιατί ποιος ξέρει πότε θα ξαναπάρει την εξουσία! Δεν είναι καλύτερα να πάνε στα σίγουρα? Μπορεί απ την ιστορία να λαβώθηκε η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε αλώβητος.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή