"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

«Φιάσκο» η υπόθεση Παντελιδάκη υποστηρίζει ο δήμαρχος Ρεθύμνου

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Φιάσκο» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης την υπόθεση Παντελιδάκη, που τις τελευταίες μέρες, κάνει το γύρω του διαδικτύου, αφού λίγο μετά το θάνατο του Ρεθεμνιώτη γιατρού από την Κοξαρέ, βρέθηκε στο χρηματοκιβώτιό του, στα Τρίκαλα, όπου ζούσε και πέθανε, το ποσό των 1,7 εκ. ευρώ σε μετρητά.

Συγχρόνως, και ενώ ακόμα δεν έχει γίνει η καταγραφή της περιουσίας του και δεν έχει βρεθεί η διαθήκη του, ανασύρθηκε και η προ επταετίας συζήτηση που είχε γίνει στο γραφείο του δημάρχου, όταν ο εκλιπών συνοδευόμενος από τον τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Νίκο Νίνο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Θέμη Χαμογεωργάκη, επισκέφτηκε το δήμαρχο και του πρότεινε δωρεά 7 εκατ. ευρώ προκειμένου να φτιαχτεί το σημερινό πάρκινγκ των 4ων Μαρτύρων.

Πέραν του ότι, τα 7 εκ. ευρώ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος δεν ήταν αρκετά, για να διαμορφωθεί το γκαράζ και ο πάνω όροφος που θα αξιοποιούσε ο δήμος,

καθώς ο προϋπολογισμός άγγιζε τα 12 εκ. ευρώ, ξεκίνησε και μια διχογνωμία μεταξύ του δημάρχου Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη και του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Θέμη Χαμογεωργάκη για το τι τελικά πρότεινε ο Ι. Παντελιδάκης.

Κι ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι ο Ι. Παντελιδάκης ζήτησε το 80% των εισπράξεων να κατευθυνθούν στο «Παντελιδάκειο ίδρυμα» που ήθελε να ιδρύσει και το υπόλοιπο 20% των εσόδων να παραμείνουν στο δήμο, ο κ. Χαμογεωργάκης τονίζει ότι τα ποσοστά που προτάθηκαν ήταν αντίστροφα, δηλαδή το 80% για το δήμο και το 20% για το ίδρυμα.

 

Γ. Μαρινάκης: «Εν ζωή μας δούλευε και μετά θάνατον μας βασανίζει»

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, δίνοντας συνέντευξη τύπου κατέθεσε την άποψη του για το θέμα, δίνοντας απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν ότι έχασε από «κακούς χειρισμούς του», τα εκατομμύρια του γιατρού Παντελιδάκη.

Στη δήλωση του ο κ. Μαρινάκης συγκεκριμένα ανέφερε: «Λυπάμαι που αναγκάζομαι  να μιλάω για έναν άνθρωπο ο οποίος έφυγε από ζωή αλλά φαίνεται ότι, εν ζωή μας δούλευε και μετά θάνατον μας βασανίζει. Με τη συνδρομή βέβαια και κάποιων παροικούντων εν Ρεθύμνω, οι οποίοι είτε από κακοβουλία, είτε από εγκληματική άγνοια θεωρούν ότι τη δημόσια περιουσία μπορεί να τη διαχειρίζεται ο δήμαρχος και να τη δίδει στον οποιοδήποτε διαθέτη θέλει να κάνει φιλανθρωπίες, διά της δημοτικής περιουσίας.

Η υπόθεση Παντελιδάκη είναι ένα φιάσκο, έχει αποδεχτεί  και από τα Τρίκαλα, ότι τα ίδια έλεγε κι εκεί χωρίς να γίνει τίποτα. Το μοναδικό ποσόν το οποίο άφησε στο Δήμο Τρικάλων ήταν 120 χιλιάδες ευρώ. Αυτά τα περί εκατομμυρίων που γράφουν στο διαδίκτυο είναι ανοησίες και φαντασίες. Τα χρήματα αυτά μάλιστα, όπως με ενημέρωσε ο δήμαρχος Τρικάλων, κ. Παπαστεργίου Δημήτρης που είναι εξαιρετικος και πολύ σοβαρός άνθρωπος, ότι του τα γύρευε και πρόσφατα πίσω και ότι τον απειλούσε με δικαστήρια.

Το δε «Παντελιδάκειο Ίδρυμα δεν έχει καμία σχέση με τα ορφανά και τους άπορους Ρεθεμνιώτες. Έχει να κάνει με τους εγκατεστημένους στα Τρίκαλα ανεξαρτήτως της καταγωγής τους. Το μεγαλύτερο δε πρόβλημα είναι, ότι αυτός ο άνθρωπος που όλα αυτά που υποτίθεται δια του στόματος διέθετε, χωρίς ποτέ να διαθέτει, είχε δύο παιδιά, τα οποία εμφάνιζε ότι τα έχει αποκληρώσει και τα οποία παιδιά του, αυτή τη στιγμή, κάνουν δικαστικές διαδικασίες για να διαχειριστούν την κληρονομιά του πατέρα τους.

Εμείς ως δήμος δεν μπορούμε, ούτε σε ηθικές ατιμίες να συμμετέχουμε, ούτε σε παράνομες συμφωνίες. Η δημοτική περιουσία, λέει ο κώδικας πως ακριβώς γίνεται η εκμετάλλευση- αξιοποίηση της και δεν είναι πρόσφορη για να ικανοποιεί οποιοσδήποτε ιδιώτης, εντός ή εκτός εισαγωγικών ευεργέτης, προσωπικές του φιλοδοξίες. Υπάρχουνε οι δημοτικοί στόχοι και σκοποί που είναι προς διάθεση αυτή η περιουσία, όλα τα άλλα είναι παράνομα και όποιος δεν το γνωρίζει είναι καλό να είναι πολύ προσεκτικός, όταν επιτίθεται στο δήμαρχο και λέει ότι ο δήμαρχος αρνήθηκε τα εκατομμύρια.

Αρνήθηκα να συμμετάσχω σ’ ένα φιάσκο, τελείως παράνομο και εντελώς ανήθικο, σε σχέση με τα παιδιά του μακαρίτη.

Μου θυμίζει πάρα πολύ μια μικρογραφία του Σώρρα απλώς εδώ δεν είχαμε μια εγκληματική οργάνωση, αλλά είχαμε ένα δυστυχισμένο άνθρωπο, ο οποίος περιέφερε κάποιες αποταμιεύσεις που είχε κάνει στη ζωή του, χωρίς να είναι στο ύψος στο οποίο γράφεται, ούτε καν προσεγγίζει το ύψος της υποτιθέμενης δωρεάς του, όπως με διαβεβαίωσαν σήμερα από τα Τρίκαλα κι ελπίζω να σταματήσει αυτό εδώ σαν παρωδία, που αντιλαμβάνομαι ότι επειδή δεν μπορούν κάποιοι να βρουν για να χτυπήσουν το δήμαρχο και τον τρόπο που διαχειρίζεται τις δημοτικές υποθέσεις, ανασκαλεύουμε και βγάζουμε σκελετούς από την ντουλάπα».

 

Θ. Χαμογεωργάκης: «Ο δήμαρχος δεν αντιμετώπισε το ζήτημα με τη δέουσα βαρύτητα»

Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Γ. Μαρινάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Ρέθυμνο Αξίζεις», κ. Θέμης Χαμογεωργάκης, αναφορικά με την υπόθεση Παντελιδάκη

εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με δεδομένη την πίστη μου στον ουσιαστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης και στην ανάγκη για μία ουσιαστική αλλαγή στο Δήμο μας, υπηρετώ από το 2006 το δημοτικό σύστημα. Όλα αυτά τα χρόνια, σεβόμενος την ευθύνη που ανέλαβα απέναντι στους συμπολίτες μας, προσπάθησα και προσπαθώ να συνεργαστώ με όλους προκειμένου να συμβάλουμε με σοβαρότητα, ηπιότητα και ειλικρίνεια στην αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος μας. Έτσι και σήμερα, οφείλω να τοποθετηθώ ξεκάθαρα, αναφορικά με την υπόθεση Παντελιδάκη, παρουσιάζοντας κάποια βασικά δεδομένα.

Ο κ. Μαρινάκης στον πανικό του παρουσιάζει προσωπικά στοιχεία και μαρτυρίες, θίγοντας την μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή, έχοντας εκφράσει την επιθυμία να προσφέρει στον τόπο μας. Την ίδια στιγμή, εμφανίζεται βέβαιος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διέθετε για το Ρέθυμνο ο κ. Παντελιδάκης τόσα πολλά χρήματα, όταν βρέθηκε στο γραφείο του ένα αρκετά υψηλό χρηματικό ποσό και ενώ δεν έχει εκτιμηθεί με ακρίβεια το ύψος της περιουσίας του, ούτε γνωρίζουμε το περιεχόμενο της διαθήκης του εκλιπόντος. Επιπρόσθετα, «σνομπάρει» τις 120.000 ευρώ που δώρισε ο εκλιπών στο Δήμο Τρικκαίων. Θα είχε, λοιπόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πόσες αντίστοιχες δωρεές δόθηκαν στο Δήμο μας κατά τη θητεία του κ. Μαρινάκη.

Προσωπικά, δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν ο κ. Παντελιδάκης θα ολοκλήρωνε την πρότασή του για την αποπεράτωση του έργου και του Ιδρύματος. Αυτό που ξέρω, με δεδομένο ότι συμμετείχα στη συνάντηση, είναι ότι υπήρξε ξεκάθαρη βούληση του εκλιπόντος να προχωρήσει σε δωρεά για την κατασκευή του Πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης, και το 80% των εσόδων να καταβάλλεται στο δήμο και το 20% για το ίδρυμα που ήθελε να προσφέρει υποτροφίες σε συμπολίτες μας που τις είχαν ανάγκη. Ξέρω επίσης ότι ο Δήμαρχος δεν αντιμετώπισε το ζήτημα με τη δέουσα βαρύτητα καθώς θα μπορούσε να το φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας τον ενδιαφερόμενο να παρουσιάσει την πρότασή του, και «εκθέτοντας» τον στο δημόσιο λόγο. Άλλωστε, δε νομίζω ότι θα τον κατηγορούσε κανείς αν προχωρούσε τις σχετικές διαδικασίες και μετά αποδεικνυόταν, όπως ο ίδιος λέει, η δωρεά φιάσκο.

Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα απαράδεκτα σχόλια περί «φιάσκου» πέφτουν στο κενό από τον ίδιο τον Δήμαρχο Τρικκαίων ο οποίος τοποθετήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης και από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων το οποίο με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα ως «εμβληματική φυσιογνωμία» και «εξέχοντα δημότη» με «μέγιστη» και «πολύχρονη προσφορά».

Δυστυχώς, ο κ. Μαρινάκης έχει επιλέξει εδώ και καιρό τον εύκολο δρόμο της αντίδρασης σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, έχοντας παγιώσει μια νοοτροπία που έχει ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό την έλλειψη ουσιαστικής διάθεσης για συνεργασία και συνεννόηση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή την άποψη τη συμμερίζονται τόσο η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αλλά και όσοι συμμετέχουν ως αντιπολίτευση στο δημοτικό σύστημα, ίσως ακόμα και μέλη της Δημοτικής ομάδας του κ. Μαρινάκη. Αντί λοιπόν να αντιληφθεί το μήνυμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, διεκδικεί για άλλη μια φορά το αλάθητο και μας εγκαλεί είτε για κακοβουλία, είτε για εγκληματική άγνοια, δείχνοντας έλλειμμα σεβασμού και πλεόνασμα αλαζονείας».

rethemnosnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης