"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Φοιτητικές εστίες στη Σωτήρα προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προοπτική κατασκευής φοιτητικών εστιών στα Τρίκαλα, εξετάζει πολύ σοβαρά πλέον ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που συζητήθηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και την πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου. Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε στην πρόεδρο μια παλιά εκκρεμότητα: βάσει της συμφωνίας για την παραχώρηση στρεμμάτων στη Σωτήρα στον ΟΕΚ, για την κατασκευή των νυν εργατικών κατοικιών, ο Οργανισμό θα έπρεπε να είχε παραχωρήσει 1700 τ.μ. οικοδομημένα, αλλά και κοινόχρηστους χώρους. Όταν ο ΟΕΚ διαλύθηκε και τμήμα των αρμοδιοτήτων του πέρασε στον ΟΑΕΔ, το θέμα ξεχάστηκε. Πλέον, όμως, και σε συνδυασμό με το αίτημα των κατοίκων των εργατικών κατοικιών για χρήση χώρων που να εξυπηρετούν και τους ίδιους, ο Δήμος επανήλθε. Ηδη απέστειλε έγγραφο στον ΟΑΕΔ, με το οποίο ζητήθηκε, τόσο η τακτοποίηση της απόδοσης των 1700 τ.μ. όσο και η απόδοση των κοινόχρηστων χώρων. Η κ. Καραμεσίνη ήταν θετική στο αίτημα και, πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων ζητά, αντί να αποδοθούν τα οικοδομημένα κτίσματα ως κατοικίες – όπως προβλεπόταν – να αποδοθούν ως φοιτητικές εστίες. Αυτό το αίτημα συζητήθηκε την Παρασκευή και σε αυτό το αίτημα ήταν θετική η πρόεδρος του Οργανισμού. Ο Δήμος Τρικκαίων, δε, με τη ανέγερση των κατοικιών από τον ΟΑΕΔ, επιλύει τρία ζητήματα:
– Τακτοποιεί την οφειλή των χώρων προς αυτόν, άρα προς την κοινωνία
– Επιλύει θέματα στέγασης για οικονομικώς αδύναμους φοιτητές και σπουδαστές στην πόλη των Τρικάλων
– Ενισχύει τα αιτήματα για παραμονή του ΤΕΙ και της ΣΕΦΑΑ στην πόλη, με μια ταυτόχρονη διαδικασία κοινωνικής προσφοράς στους φοιτητές/σπουδαστές.
Αυτό που πλέον απομένει, είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης για τις φοιτητικές εστίες, προκειμένου να τεθεί το πρόγραμμα σε κανονική διαδικασία υλοποίησης.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης