"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Φονικός σεισμός στην Ιταλία – Απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια τρία μικρά αδέρφια

lafarm

Σχετικά άρθρα

  • Δύο μέχρι τώρα οι νεκροί
  • 39 οι τραυματίες και δέκα οι αγνοούμενοι
  • Απεγκλωβίστηκε 5χρονο αγοράκι

Δέκα είναι έως τώρα οι αγνοούμενοι από τον σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στις 20:57 τοπική ώρα (21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), στο νησί Ίσκια, έξω από την Νάπολη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα τους, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, φέρονται να υπάρχουν και παιδιά.

Μία ηλικιωμένη ανάμεσα στους νεκρούς

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση τμήματος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Οι τραυματίες είναι 39, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Η δραματική διάσωση ενός βρέφους εφτά μηνών

Τα σωστικά συνεργεία μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον μόλις 7 μηνών Πασκουάλε που ήταν εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα της Ίσκια.

Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν ότι είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του η οποία είναι έγκυος. Και ο πατέρας της οικογένειας έχει διασωθεί.

Απεγκλωβίστηκε τα δύο μικρά αδερφάκια του βρέφους

 Το μεσημέρι της Δευτέρας οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα ερείπια κτιρίου στην Ίσκια τον μικρό Ματίας που σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι εφτά ετών.

Ακόμη, έπειτα από επιχείρηση δεκατεσσάρων ωρών, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον Τσίρο, το παιδί 11 ετών που είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια στην Κασαμίτσιολα της Ίσκια.

 Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι πήρε μέρος σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που δημιουργήθηκε από το σεισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης