Φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ερευνάται στον Βόλο Reviewed by Momizat on . Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής ερευνάται στον Βόλο από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά σε Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία, Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής ερευνάται στον Βόλο από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά σε Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία, Rating: 0

Φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ερευνάται στον Βόλο

Φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ερευνάται στον Βόλο

Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής ερευνάται στον Βόλο από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά σε Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος φέρεται να είχε αδήλωτα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το προηγούμενο διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προέβη σε εξονυχιστικό έλεγχο των στοιχείων του Βολιώτη ερευνώντας τα παραστατικά του στοιχεία από το 2005 και μέχρι σήμερα.

Το αποτέλεσμα ήταν η ΑΑΔΕ να συντάξει  πόρισμα κατά του επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να μην εξέδιδε παραστατικά στοιχεία  και να απέκρυβε εισοδήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία της υπόθεσης θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα κινηθεί ο επιχειρηματίας εάν δηλαδή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ρυθμίσει ή όχι το ποσό  που είχε αποκρύψει με αποτέλεσμα να μην φορολογηθεί.

Εάν ο επαγγελματίες προχωρήσει σε εξώδικη ρύθμιση των οφειλών, τότε η δικογραφία της υπόθεσης δεν θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Εάν πάλι ο επιχειρηματίας δεν ρυθμίσει τις οφειλές του και δεν αποδείξει με κάποιο τρόπο την πηγή προέλευσης των εισοδημάτων του, τότε εκτιμάται ότι θα έρθει αντιμέτωπος με σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Να επισημανθεί ότι για τη νομιμοποίηση  μαύρου χρήματος υπάρχει σχετική φορολογική διαδικασία.

Παρά τους συνεχείς ελέγχους η φοροδιαφυγή στη χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή