Φορτηγά με ελληνικά ροδάκινα γυρίζουν πίσω γεμάτα Reviewed by Momizat on . Τα πρώτα φορτία με ροδάκινα που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ρωσική αγορά μετά το εμπάργκο επιστρέφουν αυτή την ώρα στην χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες του Τα πρώτα φορτία με ροδάκινα που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ρωσική αγορά μετά το εμπάργκο επιστρέφουν αυτή την ώρα στην χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες του Rating: 0

Φορτηγά με ελληνικά ροδάκινα γυρίζουν πίσω γεμάτα

Φορτηγά με ελληνικά ροδάκινα γυρίζουν πίσω γεμάτα

Τα πρώτα φορτία με ροδάκινα που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ρωσική αγορά μετά το εμπάργκο επιστρέφουν αυτή την ώρα στην χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι μεγάλος όγκος των εξαγωγών μας αφορά νωπά προϊόντα που κινδυνεύουν να αλλοιωθούν, ενώ οι ρώσοι εισαγωγείς, που κι αυτοί περιμένουν διευκρινίσεις από την κυβέρνησή τους, ακυρώνουν τις παραγγελίες.

Στο μεταξύ, την λίστα με τα ελληνικά προϊόντα στα οποία η Ρωσία επιβάλει εμπάργκο αναμένει η κυβέρνηση. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, με αιχμή τα προϊόντα που θα αφορά η λίστα.

Από την αρχή της ουκρανικής κρίσης η Ελλάδα στόχευσε να μην πληγεί η χώρα μας από τις ρωσικές κυρώσεις τόνισε στον μεταξύ την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις στην ελληνική αγορά δεν είναι σημαντικές, εφόσον το ποσοστό των ελληνικών προϊόντων που εξάγονται στη Ρωσία φτάνει το 1,5 %. Δήλωσε ακόμα ότι η ελληνική διπλωματία είναι σε απευθείας σύνδεση με τη ρωσική.

Σημειώνεται ότι η λίστα της απαγόρευσης περιλαμβάνει κρέας, αλλαντικά, θαλασσινά, λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά. Δεν περιλαμβάνονται παιδικές τροφές, αλκοολούχα και ελαιόλαδο.

Πηγή skai.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή