"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Φουλάρουν τις μηχανές οι αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα με σύνθημα ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

lafarm

Σχετικά άρθρα

agrotes_1

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι αγρότες και εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στο ασφαλιστικό και το φορολογικό τους. Πανελλαδική σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας  η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για να πάρουν τις αποφάσεις τους όσον αφορά στη μορφή των κινητοποιήσεων.

Αγρότες από την Βόρεια Ελλάδα έως την Κρήτη περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που αντιμετωπίζουν και ετοιμάζονται, όπως λένε, να στήσουν ισχυρό μπλόκο απέναντι στα μέτρα του νέου μνημονίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί για τα όσα προβλέπει το τρίτο μνημόνιο και αφορούν αύξηση της φορολογίας,  αύξηση στις εισφορές στον ΟΓΑ που καταβάλλουν οι αγρότες, σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο , το θέμα των βοσκοτόπων, το θέμα των επιδοτήσεων και των εξισωτικών αποζημιώσεων, με αγρότες και κτηνοτρόφους να υπογραμμίζουν πως αν εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο, τότε ο κλάδος οδεύει προς τον αφανισμό.

Η περιγραφή του κτηνοτρόφου από την Αργολίδα, δείχνει την απόγνωση του κλάδου και τον δύσκολο χειμώνα που έχουν μπροστά τους οι κτηνοτρόφοι με κύριο στόχο να προμηθευτούν τροφές για να κρατήσουν τα ζώα τους ζωντανά.

Οι αντιδράσεις εντάσσονται στον γενικό ξεσηκωμό των αγροτών που υπάρχει σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και αγρότες από την  Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή που συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή στη Νίκαια. Άλλωστε, σε συγκέντρωση στο πρώην δημαρχείο Πλατυκάμπου την ερχόμενη Τετάρτη καλούν δεκάδες αγροτικοί σύλλογοι του νομού Λάρισας και της Θεσσαλίας, ώστε να υπάρξει συντονισμός δράσης μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων.

thessaliatv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης