"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.9 C
Trikala

“Φουλ”για τρεις έδρες και μονοσταυρία ο Νομός Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους, εντός της εβδομάδας δηλαδή ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.

Μόλις το σήριαλ της απογραφής πάρει τέλος θα διαμορφώσει και το νέο εκλογικό χάρτη της χώρας.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, τα κόμματα θα γνωρίζουν τις έδρες και δεν θα έχουν λόγους ή δεν θα βρίσκουν προφάσεις για άλλες καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών.

Σε τοπικό επίπεδο φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, βάζει το ενδεχόμενο στην επόμενη βουλή ο Νομός Τρικάλων να έχει τρεις αντί για τέσσερις βουλευτές και οι εκλογές να γίνουν με μονοσταυρία αντί για δισταυρία.

Όταν η ΕΛΣΤΑΤ οριστικοποιήσει τα τελικά αποτελέσματα θα έχουμε επαναπροσδιορισμό των εκλογικών εδρών.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίων υπουργών κάτι το οποίο σημαίνει αλλαγή του εκλογικού χάρτη και στον Νομό Τρικάλων ,προκαλώντας κοσµογονικές αλλαγές στα εκλογικά δεδομένα.

Αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα με την Αττική να κερδίζει έδρες στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη Α’ Θεσσαλονίκης.

Τα κομματικά στα Τρίκαλα επιτελεία έχουν πάρει φωτιά. Γράφουν, σβήνουν και πιθανολογούν τις επιπτώσεις στην κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Σήμερα στο νομό μας η ΝΔ έχει τρεις έδρες και μια έδρα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα , μία έδρα εκλέγει η ΝΔ, μία ο ΣΥΡΙΖΑ και μία το Πασοκ ή άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τετραεδρικές που θα γίνουν τριεδρικές είναι η Καρδίτσα, η Πέλλα, η Πιερία, τα Τρίκαλα, οι Κυκλάδες.

Εδώ και αρκετά χρόνια στις εκλογές στον νομό Τρικάλων οι ψηφοφόροι είχαν το δικαίωμα να θέσουν στο ψηφοδέλτιο, σταυρό σε δύο υποψηφίους.

Αν όμως ο νομός μας χάσει μια έδρα, τότε οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με έναν σταυρό προτίμησης και αυτό αλλάζει εντελώς τις ισορροπίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης