"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Φτάνει, μη μιλάτε άλλο για τη Δημόσια Υγεία, δεν έχετε δικαίωμα. Την καταστρέψατε.

lafarm

Σχετικά άρθρα

της Ματίνας Κούκια

Και επειδή πολύς ο λόγος για τη Δημόσια Υγεία ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Τώρα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι θα απαλλαγούμε από τα ανίατα και χρόνια ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Η Δημόσια Υγεία νοσεί από διάφορα σύνδρομα και κακοποιείται επί χρόνια, στα χέρια ευέλικτων κολπαδόρων της πολιτικής.

Έχουν κατασπαταληθεί δισεκατομμύρια για εξοπλισμό, για κτηριακή υποδομή, για στελέχωση προσωπικού, για έρευνες, για μελέτες, για εκπαίδευση, για εξειδίκευση και επιστημονική κατάρτιση προσωπικού που προέκυψαν από την άγρια φορολόγηση του πολίτη.

Αλλά 40 χρόνια μετά, το ΕΣΥ βρίσκεται σε θέση κατάρρευσης και ξεπουλήματος. Ποτέ δεν υπήρξε υγειονομικός χάρτης που να καταγράφονται οι μονάδες υγείας, ο εξοπλισμός τους, το υγειονομικό προσωπικό τους και οι παροχές υγείας τους. Μια χαοτική κατάσταση που κρύβεται επιμελώς πίσω από την ανάγκη των πολιτών να σώσουν το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή τους.

Μια ανάγκη που γίνεται εκμετάλλευση και ένα δικαίωμα που γίνεται λάφυρο σε χέρια καιροσκόπων και κερδοσκόπων. Οι αιτίες πολλές. Σκάνδαλα με οικονομικές ατασθαλίες τάραξαν πολλές φορές τα νερά της δημοσιότητας χωρίς ποτέ να αποδοθούν ευθύνες και ενοχές.

Τοποθετημένα στελέχη ασκούν διοίκηση καθ’ υπόδειξη του εκάστοτε κομματικού μηχανισμού, βάζοντας στο περιθώριο το δημοσιουπαλληλικό κώδικα και παραβιάζοντας συχνά εργασιακά δικαιώματα. Στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας και της επιτακτικής ανάγκης των υγειονομικών υπηρεσιών αναπτύσσονται σύνδρομα προσωποκεντρικής εξουσίας με όλα τα συνακόλουθα οικτρά αποτελέσματα.

Οι πολιτικές αυτές αφήνουν απροστάτευτο το μάχιμο προσωπικό, έρμαιο στις ορέξεις κάθε αυθαίρετης εξουσίας. Κι αν ο πολίτης νομίζει ότι γλίτωσε από τη πρόσφατη πανδημία, από τα ανίατα σύνδρομα της υγείας δε προκειται να γλιτώσει ποτέ.

Μία ανθηρή επιχείρηση όπου οι μέτοχοί της χωρίς ποτέ να καταβάλλουν προσωπικό κεφάλαιο απολαμβάνουν μόνο τα κέρδη που απορρέουν από το πόνο του φορολογούμενου.

Έτσι τελικά βολεύει… ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, επί 40 χρόνια, ολημερίς να χτίζεται… το βράδυ να γκρεμίζεται… Και ο πολίτης;;;

Απροστάτευτος και βορά των φιλόδοξων και κερδοφόρων ορέξεων. Φτάνει, μη μιλάτε άλλο για τη Δημόσια Υγεία, δεν έχετε δικαίωμα. Τη καταστρέψατε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης