"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Φτωχότεροι το 2018 οι… τέσσερις πλουσιότεροι Ελληνες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2018 η συνολική περιουσία των τεσσάρων πλουσιότερων Ελλήνων, σύμφωνα με το Forbes, υπολογίζεται στα 8,3 δισ. δολάρια, μειωμένη κατά 1,3 δισ. σε σχέση με τις αρχές του έτους (οπότε και διαμορφωνόταν στα 9,6 δισ. δολ.).

Βαρδής Βαρδινογιάννης, Αριστοτέλης Μυστακίδης, Φίλιππος Νιάρχος και Σπύρος Λάτσης είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται σε βαθμό όμως που πόρρω απέχει από τις απώλειες που μέτρησαν άλλοι μεγιστάνες του κόσμου όπως πχ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook, που έγινε φτωχότερος κατά 18,7 δισ. δολ.!

Σε απόλυτους αριθμούς, η περιουσία του Βαρδή Βαρδινογιάννη έμεινε αμετάβλητη στα 1,1 δισ. δολ., με τον ίδιο να ανεβαίνει στη θέση 1.828 της λίστας Forbes από 1.999 στην αρχή της χρονιάς.

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, της πολυεθνικής Glencore, από την πλευρά του, είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται στα 1,9 δισ. δολάρια από 2,5 δισ. που ήταν στην αρχή του έτους, υποχωρώντας αντίστοιχα στη θέση 1.158 από την 965η στις αρχές του 2018.

Τις μεγαλύτερες απώλειες, ύψους 700 εκατ. δολαρίων, κατέγραψε ο Σπύρος Λάτσης, με την περιουσία του να μειώνεται, σύμφωνα πάντα με το Forbes, στα 2,5 δισ. δολ. έναντι 3,2 δισ. δολ. στην αρχή του έτους. Ως αποτέλεσμα της μείωσης αυτής ο κ. Λάτσης υποχώρησε στη θέση 870 της σχετικής λίστας, από την 729 στην οποία βρισκόταν του πρώτους μήνες του 2018, χάνοντας και τον τίτλο του πλουσιότερου Έλληνα.

Το τίτλο αυτό κατέχει πλέον ο  Φίλιππος Νιάρχος, με την περιουσία του το 2018 αμετάβλητη στα 2,8 δισ. δολάρια, που πάντως τον φέρνει στην 768η θέση της λίστας Forbes από 859ος που ήταν πριν από δώδεκα μήνες.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης, με βάση το μέγεθος της αύξησης της περιουσίας του το 2018, βρίσκεται ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon ο οποίος αύξησε την περιουσία του κατά 28 δισ. δολ.

Στην δεύτερη θέση των πιο επιτυχημένων δισεκατομμυριούχων για τη χρονιά που μας πέρασε βρίσκεται ο δημιουργός των καταστημάτων ρούχων Uniqlo, Ταντάσι Γιανάι και ακολουθεί στην τρίτη ο πρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ που είδε την περιουσία του να μεγαλώνει κατά 4,6 δισ. δολ., με το συνολικό της ύψος να φθάνει πλέον τα 19,5 δισ. δολ.  Πηγή: Protagon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης