Φυγή Αντώναρου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με σπόντες Reviewed by Momizat on . Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, με την επανάκαμψη και των κεντροδεξιών βουλευτών που, αν και εκτός Ν.Δ., στήριξαν στη Βουλή την υποψηφιότ Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, με την επανάκαμψη και των κεντροδεξιών βουλευτών που, αν και εκτός Ν.Δ., στήριξαν στη Βουλή την υποψηφιότ Rating: 0

Φυγή Αντώναρου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με σπόντες

Φυγή Αντώναρου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με σπόντες

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, με την επανάκαμψη και των κεντροδεξιών βουλευτών που, αν και εκτός Ν.Δ., στήριξαν στη Βουλή την υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα. Η κ. Μίκα Ιατρίδη, που είχε διαγραφεί το 2012 και πολιτευόταν με τους ΑΝΕΛ, συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό και θα είναι υποψήφια στα Δωδεκάνησα με τη Ν.Δ. Αντιστοίχως, ως πράξη ευθύνης και σύνεσης χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια και ο κ. βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, ενώ στον νομό Αρτας, και όχι στην Αχαΐα, θα είναι υποψήφιος και ο τρίτος πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Γ. Νταβρής. Στις λίστες της Ν.Δ. θα είναι, όπως όλα δείχνουν, και ο κ. Γ. Κασαπίδης, ενώ σε διαφορετική τροχιά κινούνται οι κ. Παν. Μελάς (σ.σ. δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος ο γιος του, δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά) και ο κ. Γ. Κουράκος. Αντιθέτως, όπως ανακοίνωσε μετά επικοινωνία που είχε με τον γραμματέα της Ν.Δ., δεν θα είναι, εκ νέου, υποψήφιος ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος στη Β΄ Αθήνας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει αποχώρησή του από την πολιτική ούτε «ακύρωση της πολιτικής συστράτευσης με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Αναλυτικά το κείμενο του στο fb:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Θα ηθελα να σας ενημερώσω ότι πριν από λίγο επικοινώνησα με τον Γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και τον ενημέρωσα ότι, παρά τις σχετικές κρούσεις που μου έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, δεν επιθυμώ να είμαι αυτή τη φορά υποψήφιος στη Β’ Αθηνών στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Mε αυτή την ευκαιρία θελω να μοιρασθώ μαζί σας, όπως άλλωστε ΄το κάνω συχνά, μερικές σκέψεις μου:

1. Η πολιτική μου συστράτευση με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με κεντρικούς στόχους την εμπέδωση της δημοκρατίας και την οικονομική ανάπτυξη καθώς και τον ευρωπαικό προσανατολισμό της χώρας παραμένει από το 1974 αδιατάρακτη.
Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Οι ιδέες και οι αξίες στις οποίες πιστεύω και για τις οποίες αγωνίζομαι συνεχώς παραμένουν διαχρονικά αδιαπραγματευτες.
2. Η μη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας την οποία υπηρέτησα με σθένος, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα αλλά και μετριοπάθεια για έξη περίπου χρόνια ως κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή κι αργότερα ως βουλευτής δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση αποχώρηση μου απο την ενεργό πολιτικη. Θα συνεχίσω να μετέχω στα δημόσια πραγματα με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη.
Ειδικά το επόμενο διάστημα θα είμαι, όπως πάντα και όποτε απαιτούν οι περιστάσεις, παρών διατυπώνοντας με παρρησία τις απόψεις μου. Αλλά και με τη πεποίθηση ότι πρέπει να αποφεύγουμε εμπρηστικές υπερβολές που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο.
3. Ταυτόχρονα, όμως, θα συνεχίσω τη δραστηριότητα μου ως Συμβουλος της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων, μια θέση απο την οποία μπορώ να συνεισφέρω ουσιαστικά στην τόσο απαραίτητη ανακαμψη της οικονομίας της χώρας.
Σας ευχαριστώ όλους για την επικοινωνία μας τη χρονιά που τελειώνει κι εκτιμώ ιδιαίτερα τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε τον παραγωγικό διάλογο και το 2015 – γιατι έτσι μόνο μπορεί να είμαστε χρήσιμοι, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στο τόπο. Θα ήθελα ακόμη να ξέρετε ότι θα χαρώ να σας γνωρίσω όλους από κοντά. Το γραφείο μου είναι ανοικτό για τον καθένα από σας που με συνοδεύσατε στις περιπλανήσεις των σκέψεων μου.

Καλη χρονιά κι ευτυχισμένη με υγεία κι όση δυναμη χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όσες δυσκολίες έχουμε ακόμη μπροστά μας.»

Εκτός από αποχωρήσεις, υπάρχουν και «επιστροφές» υποψηφίων, όπως του κ. Μαν. Κεφαλογιάννη, ο οποίος, αν και εξελέγη μόλις τον Μάιο στην Ευρωβουλή, ετοιμάζεται για τη μάχη του σταυρού στο Ηράκλειο έναντι του κ. Λευτ. Αυγενάκη. Aν, μάλιστα, εκλεγεί, στην Ευρωβουλή θα βρεθεί η επιλαχούσα κ. Νίκη Τζαβέλλα.

Η «μάχη» του Επικρατείας

Εν τω μεταξύ, μέχρι και την τελευταία ημέρα δεν αποκλείεται να «παίζεται» η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Το κυβερνών κόμμα έχει δεδομένες τρεις εκλόγιμες θέσεις και στοχεύει στις τέσσερις εφόσον τα ποσοστά του κινηθούν στα επίπεδα του Ιουνίου 2012. Για το Επικρατείας φαίνεται να έχουν κλειδώσει οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης και ο βουλευτής Χρ. Λαζαρίδης, ενώ για την τρίτη εκλόγιμη θέση ισχυρές πιθανότητες έχει ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρ. Παπαμιμίκος. Επίσης, συζητείται το όνομα του κ. Στ. Παπασταύρου, ενώ μένει να φανεί αν ο πρωθυπουργός κρατάει κάποιον «άσο» στο μανίκι του για το εν λόγω ψηφοδέλτιο, που πάντως έχει απολέσει την «επικοινωνιακή βαρύτητα» του παρελθόντος. Εν τω μεταξύ, το πρώτο της «briefing» πραγματοποίησε, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, η ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη που αναλαμβάνει εκπρόσωπος της Ν.Δ. για την προεκλογική περίοδο.
(με πληροφορίες από την Καθημερινή)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή