"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.2 C
Trikala

«Φυλακισμένοι» οι άστεγοι πλημμυροπαθείς στο Κουτσόχερο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tην ώρα που οι κάτοικοι της Θεσσαλίας φοβούνται για τις συνέπειες των βροχοπτώσεων χιλιάδες πλημμυροπαθείς από το φονικό πέρασμα του «Ντάνιελ» εξακολουθούν να βρίσκονται σε απελπισία αντιμετωπίζοντας μύρια προβλήματα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφερθεί μέρος όσων έμειναν άστεγοι στο προσφυγικό καμπ του Κουτσόχερου, από όπου εκατοντάδες μετανάστες απομακρύνθηκαν άρον άρον, και σε δομές του Βόλου και των Θερμοπυλών, οι οποίες ήταν κλειστές.

Ανάμεσα στους άστεγους, που μένουν στις δομές, είναι δεκάδες πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας, που παρά τις αντιδράσεις τους μένουν στην κλειστή δομή του Κουτσόχερου και βρίσκονται αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με τη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων, οι «φιλοξενούμενοι» για να βγουν ή να μπουν πρέπει να δίνουν τα στοιχεία τους  στους φύλακες στην πύλη, ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε φίλους, συγγενείς, αλληλέγγυους και ΜΜΕ, παρά μόνο αν έχουν άδεια από το … Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η μετεγκατάστασή των πλημμυροπαθών έγινε εκβιαστικά: ή μένετε στις σκηνές στο Γριζάνο ή πάτε σε κοντέινερ στο Κουτσόχερο. Ούτε λόγος οι άνθρωποι που έχασαν τα πάντα να έχουν έναν αξιοπρεπή τόπο διαμονής!  Έτσι δρομολογείται η γενικότερη επιδίωξη των Δήμων “μας”, που είναι η εκκένωση των ξενοδοχείων του νομού, στα οποία διαμένουν πλημμυροπαθείς από χωριά του νομού, και η μετεγκατάστασή τους συνολικά στο Κουτσόχερο».

Η Λέσχη τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαμονή των πληγέντων σε ξενοδοχεία της πόλης και η πλήρης και άμεση αποζημίωσή τους για όσα έχασαν. «Αυτονόητο είναι και το αίτημα να αποκτήσουν χαρτιά, δικαιώματα και αξιοπρεπή διαβίωση μέσα στις πόλεις, όλοι οι πρόσφυγες. Γιατί εύκολα γίνεσαι ξεριζωμένος και πρόσφυγας από τη μία μέρα στην άλλη. Γιατί μόνο με αλληλεγγύη, συλλογική δράση και απορρίπτοντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό είναι δυνατή η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής. Γιατί κανένας δε θα σωθεί μόνος του παρακαλώντας τους δολοφόνους του» σημειώνει η το κείμενο, όπως επίσης ότι «οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι πυρκαγιές στον Έβρο, οι δολοφονίες στην Πύλο, το έγκλημα στα Τέμπη, καταδεικνύουν ότι θύματα είναι πάντα οι αδύναμοι: πρόσφυγες, παιδιά, φτωχοί αγρότες και εργάτες».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Αυτονόητο είναι και το αίτημα να αποκτήσουν χαρτιά, δικαιώματα και αξιοπρεπή διαβίωση μέσα στις πόλεις, όλοι οι πρόσφυγες.” ζητάει η ΛΕΣΧΗ.
    Δεν είναι πρόσφυγες με οικογένειες η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά λαθρομετανάστες άντρες, που αντί να προτιμήσουν τις πλούσιες, ομόθρησκες, αραβικές χώρες, εισβάλουν στη Δύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης