Φυσάει Κόντρα: Ορθώς ντρέπεται που είναι Δήμαρχος ο Χρ. Λάππας Reviewed by Momizat on . ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 3ου ΚΑΙ  ΤΟΥ 32ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ    Μετά την πρόσφατη δημοσίευση της επιστολής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και μ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 3ου ΚΑΙ  ΤΟΥ 32ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ    Μετά την πρόσφατη δημοσίευση της επιστολής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και μ Rating: 0

Φυσάει Κόντρα: Ορθώς ντρέπεται που είναι Δήμαρχος ο Χρ. Λάππας

Φυσάει Κόντρα: Ορθώς ντρέπεται που είναι Δήμαρχος ο Χρ. Λάππας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ

ΤΟΥ 3ου ΚΑΙ  ΤΟΥ 32ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ   

Μετά την πρόσφατη δημοσίευση της επιστολής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και με πρωτοβουλία της δημοτικής μας παράταξης, αντιπροσωπεία του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» αποτελούμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Ζώη και τον Δημήτρη Παπαθανασίου, βρέθηκε στο χώρο του διδακτηρίου του 3ου και του 32ου δημοτικών σχολείων της πόλης και συζήτησε με το διδακτικό προσωπικό και τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων τα έντονα και επείγοντα προβλήματα των κτιριακών υποδομών των δύο συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Το αβίαστο συμπέρασμα που προέκυψε από την επίσκεψη αυτή, δεν ήταν άλλο από την απόλυτη επιβεβαίωση των λεγομένων του κ. Δημάρχου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι δηλαδή ντρέπεται που είναι Δήμαρχος εξ αιτίας της κατάστασης των σχολικών κτιρίων του δήμου και ειδικά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το διδακτήριο του 3ου και του 32ου δημοτικού σχολείου είναι ένα σχολικό κτίριο με ιστορικές καταβολές, δείγμα της αρχιτεκτονικής της περιόδου του μεσοπολέμου, ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη,  που έχει όμως να συντηρηθεί για 20 και πλέον χρόνια και δυστυχώς έχει μετατραπεί σε ένα κτίριο που εγκυμονεί καθημερινά  κινδύνους για την ασφάλεια των μικρών μαθητών που στεγάζει.

Το κτήριο παρουσιάζει  τεράστια προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη στεγανοποίηση της οροφής του, τη μόνωση των εξωτερικών κουφωμάτων του, την απουσία για χρόνια  εξωτερικού ελαιοχρωματισμού, αλλά και με την απουσία κεντρικού εξωτερικού στεγάστρου για την προστασία των παιδιών.

Η πτώση σοβάδων, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ η υγρασία έχει διαπεράσει ακόμα και τους εσωτερικούς τοίχους του κτιρίου καθιστώντας προβληματική την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα προβλήματα αυτά δεν είναι ούτε σημερινά, ούτε χθεσινά και αποδεικνύουν ότι οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπερεσιακοί παράγοντες αλλά και οι επί σειρά ετών δημοτικές αρχές, δεν επέδειξαν την παραμικρή φροντίδα και επιμέλεια για τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν εκατοντάδες μικροί μαθητές  και οι δάσκαλοί τους.

Όπως αποδεικνύουν βέβαια και τη γενικότερη αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής να πάρει την πρωτοβουλία και να εντάξει σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών του κτιρίου, όπως έκανε σε αντίστοιχες αλλά επικοινωνιακά προσφερότερες περιπτώσεις .

Από την πλευρά μας, θα φέρουμε προς συζήτηση και έκδοση απόφασης στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου το θέμα για την ένταξη στο προϋπολογισμό των τεχνικών έργων του δήμου για το 2014 του σχετικού έργου για τη συντήρηση του διδακτηρίου, καλώντας παράλληλα τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να κινητοποιηθούν περισσότερο και να πάρουν μέρος στη συζήτηση, ώστε να πιέσουν αποτελεσματικά τη δημοτική αρχή να δώσει οριστικό τέλος στα προβλήματα που καθημερινά ταλανίζουν τις δύο αυτές σχολικές μονάδες.

ΤΡΙΚΑΛΑ  16  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή