Φυσάει Κόντρα: Πείτε μας τι συνέβη με το Δημοτικό Θέατρο και τα “ξωτικά” Reviewed by Momizat on .  ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ή ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Με ημερομηνία  15-10-2013 και με αριθ. πρωτ. 236 ο  ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ή ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Με ημερομηνία  15-10-2013 και με αριθ. πρωτ. 236 ο Rating: 0

Φυσάει Κόντρα: Πείτε μας τι συνέβη με το Δημοτικό Θέατρο και τα “ξωτικά”

Φυσάει Κόντρα: Πείτε μας τι συνέβη με το Δημοτικό Θέατρο και τα “ξωτικά”

 ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Ή ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ

ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με ημερομηνία  15-10-2013 και με αριθ. πρωτ. 236 ο Δήμος Τρικκαίων και η E-Trikala αποστέλλουν έγγραφο στα σχολεία της πόλης και προτρέπουν τους μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή στη θεατρική παράσταση «Οι Μαγικοί Επιστήμονες», με «ειδική τιμή» 2 ευρώ ενώ καλούνται να καταβάλλουν άλλα 3 ευρώ ώστε να συμμετέχουν σε παιχνίδια του «Μύλου».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Μύλου των Ξωτικών» κ. Κατσιάνης ασφαλώς και γνώριζε το περιεχόμενό του εγγράφου, που στάλθηκε στα σχολεία στις 15-10-2013. Γνώριζε προφανώς και την τιμή του εισιτηρίου, όπως και τους συντελεστές της παράστασης (θεατρική εταιρεία, σκηνοθέτη, ηθοποιούς , κ.λ.π.).

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Θεάτρου που έγινε την 1-11-2013, ο κ. Κατσιάνης ενώ ρωτήθηκε σχετικά απέκρυψε την αλήθεια και δεν υπερασπίσθηκε τα συμφέροντα του Δημοτικού Θεάτρου, τα οποία σαφώς και αντιστρατεύεται η ανάθεση της διοργάνωσης μίας θεατρικής παράστασης στα πλαίσια του «Μύλου των Ξωτικών» σε ιδιώτη επιχειρηματία και όχι στο δημοτικό μας θέατρο που αποτελεί κόσμημα στο χώρο των δημοτικών δομών και δράσεων.

Ακόμα και μέχρι σήμερα αν και κλήθηκε να απαντήσει και στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Κατσιάνης δεν έχει διαψεύσει δημόσια για τις σχετικές του καταγγελίες τον παραιτηθέντα στις 2-11-2013 κ. Δημήτρη Γκολοβράντζα, μέχρι τότε μέλος του Δ. Σ. του Δημοτικού Θεάτρου και δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο για τη δράση αυτής της «θεατρικής εταιρείας», για τους συντελεστές της, για την μέχρι σήμερα παρουσία της στα θεατρικά δρώμενα .

Απαιτούμε από το Δ.Σ. του «Δημοτικού Θεάτρου» και τον κ. Κατσιάνη να μας απαντήσουν δημόσια γιατί δεν ανέθεσαν την οργάνωση της θεατρικής αυτής παράστασης στον κυρίαρχο πολιτιστικό φορέα της πόλης μας, που είναι ο θίασος του δημοτικού μας θεάτρου.

Απαιτούμε να καταθέσουν τα έγγραφα της απόφασης ανάθεσης της διοργάνωσης συγκεκριμένης παράστασης «Οι μαγικοί επιστήμονες» σε ιδιώτη, τον προϋπολογισμό του όλου εγχειρήματος, την μέχρι σήμερα καλλιτεχνική παρουσία της συγκεκριμένης θεατρικής εταιρείας και ό,τι άλλο σχετικό στοιχείο την αφορά όπως π.χ. που γίνονται οι πρόβες, γιατί αν αληθεύει ότι γίνονται στο κτίριο του Μύλου Ματσόπουλου, τότε νομιμοποιούμαστε και να ρωτήσουμε ποιος παραχώρησε αυτό το δικαίωμα σε ιδιώτη, χωρίς την σχετική έγγραφη απόφαση του Δήμου;

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Θεάτρου και ο κ. Κατσιάνης θα μπορούσαν να προσφέρουν στο Δημοτικό μας Θέατρο μια καλή ευκαιρία, ώστε να έχει τον κυρίαρχο ρόλο στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών, αλλά την παρέδωσαν σε ιδιώτες, όπως άλλωστε και όλη τη διαχείριση της χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Με τέτοιες μεθοδεύσεις και χειρισμούς όμως, με την υπονόμευση των δημοτικών μας δομών και τις αναθέσεις σε ιδιώτες βασικών δράσεων του δήμου μας , δεν προασπίζονται τα συμφέροντα του .

Αυτό φαίνεται ότι η δημοτική αρχή δεν το έχει συνειδητοποιήσει και θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της εξυπηρέτησης μεγάλων και μικρών ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του Δήμου.

Αναμένουμε τις απαντήσεις και θα επανέλθουμε.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή