“Φυσάει Κόντρα”: Ποτέ την Κυριακή Reviewed by Momizat on .  Η συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων των επαγγελματιών και των εργαζομένων υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και ζητούν ωρά  Η συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων των επαγγελματιών και των εργαζομένων υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και ζητούν ωρά Rating: 0

“Φυσάει Κόντρα”: Ποτέ την Κυριακή

“Φυσάει Κόντρα”: Ποτέ την Κυριακή

fysaei kontra 1 Η συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων των επαγγελματιών και των εργαζομένων υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και ζητούν ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα (τρία απογεύματα τα μαγαζιά είναι κλειστά και το ωράριο λειτουργίας τους παραμένει σταθερό). Συγκεκριμένα η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) το ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων και όλοι οι τοπικοί φορείς των μικρών καταστημάτων είναι αντίθετοι στην απελευθέρωση του ωραρίου, που θα βάλει λουκέτο σε πολλά μικρά και μεσαία καταστήματα και θα επιδεινώσει επιπλέον τις συνθήκες εργασίας (το ωράριο και τους μισθούς) των υπαλλήλων.

Παρ’ όλα αυτά η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ψήφισε τον αντεργατικό μνημονιακό νόμο 4177/13, με μοναδικό στόχο να ευνοήσει τα μεγάλα καταστήματα και πολυκαταστήματα, για αυτό άλλωστε τον υποστηρίζει το ΕΒΕΑ, επιδεινώνοντας τη σημερινή κρίση του μικρομεσαίου εμπορίου και πλήττοντας ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα .

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1908, όταν καθιερώθηκε στην Ελλάδα η αργία της Κυριακής, που τα καταστήματα θα ανοίξουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται από τις μνημονιακές πολιτικές, δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Για αυτό και έχουν κάθε λόγο να βρεθούν στο πλευρό των ιδιωτικών υπαλλήλων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών που, επίσης, δοκιμάζονται από την κρίση.

Σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών και των εργαζομένων οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της δικομματικής συγκυβέρνησης στα Τρίκαλα υποστηρίζουν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, συμπλέοντας με το ΕΒΕΑ και τις μνημονιακές πολιτικές που αταλάντευτα υπηρετούν. Το «Φυσάει Κόντρα» υποστηρίζει τα αιτήματα των συλλογικών φορέων και των εργαζομένων  στο λιανικό εμπόριο για υποχρεωτική αργία την Κυριακή και σταθερό ωράριο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αφήστε το σχόλιο σας