Φυσάει Κόντρα: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ; ΠΟΤΕ !!! Reviewed by Momizat on . Η συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων των επαγγελματιών και των εργαζομένων υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και ζητούν ωράρ Η συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων των επαγγελματιών και των εργαζομένων υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και ζητούν ωράρ Rating: 0

Φυσάει Κόντρα: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ; ΠΟΤΕ !!!

Φυσάει Κόντρα: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ; ΠΟΤΕ !!!

Η συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων των επαγγελματιών και των εργαζομένων υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και ζητούν ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα (τρία απογεύματα τα μαγαζιά να είναι κλειστά και το ωράριο λειτουργίας τους να παραμένει σταθερό). Συγκεκριμένα η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) το ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων και όλοι οι τοπικοί φορείς των μικρών καταστημάτων είναι αντίθετοι στην απελευθέρωση του ωραρίου, που θα βάλει λουκέτο σε πολλά μικρά και μεσαία καταστήματα και θα επιδεινώσει επιπλέον τις συνθήκες εργασίας (το ωράριο και τους μισθούς) των υπαλλήλων.

Παρ’ όλα αυτά η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ψήφισε τον αντεργατικό μνημονιακό νόμο 4177/13, με μοναδικό στόχο να ευνοήσει τα μεγάλα καταστήματα και πολυκαταστήματα, για αυτό άλλωστε και τον υποστηρίζει σθεναρά το ΕΒΕΑ, επιδεινώνοντας τη σημερινή κρίση του μικρομεσαίου εμπορίου και πλήττοντας ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα .

Για ακόμα μία φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα θα επιχειρηθεί να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου , όχι για να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, αλλά για να επιχειρήσουν να ευθυγραμμίσουν τους μικρομαγαζάτορες με τα μεγάλα συμφέροντα των επιχειρηματικών «αλυσίδων» και να εντείνουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό , που ευνοεί πάντα τους μεγάλους «καρχαρίες» της αγοράς.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται από τις μνημονιακές πολιτικές, δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Για αυτό και έχουν κάθε λόγο να βρεθούν στο πλευρό των ιδιωτικών υπαλλήλων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών που, επίσης, δοκιμάζονται από την κρίση.

Σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών και των εργαζομένων οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της δικομματικής συγκυβέρνησης στα Τρίκαλα , «ανεξάρτητοι» , «αυτόνομοι» ή μη , υποστηρίζουν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, συμπλέοντας με το ΕΒΕΑ και τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης που αταλάντευτα υπηρετούν.

Το «Φυσάει Κόντρα» υποστηρίζει τα αιτήματα των συλλογικών φορέων και των εργαζομένων  στο λιανικό εμπόριο για υποχρεωτική αργία την Κυριακή και σταθερό ωράριο και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παραβρεθούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 11:00 το πρωί έξω από το κατάστημα «Μαρινόπουλος», απέναντι από τη γέφυρα του Ασκληπιού.

Τέλος και με την ευκαιρία, επισημαίνουμε ότι μία αριστερή δημοτική αρχή μετά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές , οφείλει να «ανοίξει» και να επανεξετάσει όλους τους φακέλους και την πληρότητα των πολεοδομικών προϋποθέσεων της χορήγησης των αδειών λειτουργίας σε μεγάλα καταστήματα και υπεραγορές που έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης .Για να μην ξεχνιόμαστε.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή