“Φυσάει Κόντρα”: Σε ετοιμότητα να βρίσκονται οι κάτοικοι Κηπακίου Reviewed by Momizat on . ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΗΠΑΚΙ:  «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ  ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ» Ο επικεφαλής του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΗΠΑΚΙ:  «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ  ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ» Ο επικεφαλής του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ Rating: 0

“Φυσάει Κόντρα”: Σε ετοιμότητα να βρίσκονται οι κάτοικοι Κηπακίου

“Φυσάει Κόντρα”: Σε ετοιμότητα να βρίσκονται οι κάτοικοι Κηπακίου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΗΠΑΚΙ:

 «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ  ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ»

Ο επικεφαλής του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ» και υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαθανασίου και οι διατελέσαντες δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής μας παράταξης Βασίλης Ζώης και Γιώργος Λουλές συμμετείχαν στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των κατοίκων της συνοικίας του Κηπακίου, προκειμένου να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις, ώστε να  αναδειχθεί και στην πράξη η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, με την οποία επιχειρείται να διαφυλαχθούν η διατήρηση των συνθηκών εκείνων που εξασφαλίζουν τη ζωή, την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην απομακρυσμένη αυτή συνοικία της πόλης.

Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της επίσκεψης στην περιοχή του κλιμακίου του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου που αφ` ενός επικαιροποίησε την αντίστοιχη υπ` αριθμ. 54/2013 απόφαση του ανώτερου συλλογικού οργάνου του Δήμου μας, ώστε να ΜΗΝ τεθεί σε κυκλοφορία ο Περιφερειακός  οδικός άξονας, εάν δεν προηγηθούν και δεν υλοποιηθούν :

1) Η κατασκευή ανισόπεδης γέφυρας διάβασης πεζών που να συνδέει την περιοχή των Ρομά, η οποία θα είναι προστατευμένη με πλεξιγκλάς, για την ασφάλεια των διερχόμενων πεζών.

2) Η κατασκευή των κατάλληλων ηχοπετασμάτων κατά το μήκος του οικισμού Κηπακίου για την προστασία των κατοίκων από το θόρυβο και ιδιαίτερα της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου.

3) Η κατασκευή ανισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ στον υπό κατασκευή οδικό άξονα και η παραμονή της υπάρχουσας διάβασης, οι οποίες θα λειτουργούν ταυτόχρονα, με πτώση των προστατευτικών μπαρών και

4) Η κατασκευή  υπερυψωμένου προστατευτικού τοιχίου γύρω από την  αυλή του σχολείου, ώστε να προστατεύονται οι μικροί μαθητές από την ταχεία κυκλοφορία των οχημάτων  που θα διέρχεται μπροστά από το σχολικό διδακτήριο.

Ο Δημήτρης Παπαθανασίου και οι εκπρόσωποι της δημοτικής μας ομάδας τόνισαν στους κατοίκους , ότι δυστυχώς είναι εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ειλημμένη η απόφαση να δοθεί στην κυκλοφορία ο δυτικός περιφερειακός οδικός άξονας εν` όψει μάλιστα και της προεκλογικής φιέστας που θα επιχειρηθεί να συνοδεύσει τα εγκαίνια του συγκεκριμένου έργου και ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, για να αποκρούσουν την καταστροφική για τους κατοίκους και την κοινωνική ζωή της περιοχής, διάθεση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσα στην προεκλογική τους αγωνία «με ένα ψαλίδι» στα χέρια κόβουν «όποια κορδέλα»  βρεθεί μπροστά τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δημήτρης Παπαθανασίου πρότεινε να αναλάβουν οι κάτοικοι πρωτοβουλία ώστε αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί άμεσα με τους κ.κ. Αγοραστό και Μιχαλάκη συνοδευόμενοι και από τους εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας, ως έσχατη προσπάθεια να μεταπείσουν την περιφερειακή αρχή για το δίκαιο και το εύλογο χαρακτήρα των αιτημάτων τους, ενώ προς τον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Τραγάνη που επίσης παραβρέθηκε στη συνάντηση, πρότεινε εφ` όσον δοθεί τελικά στην κυκλοφορία ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, να προσφύγει άμεσα ό Δήμος Τρικκαίων στη δικαιοσύνη και να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του, επικαλούμενος την ύπαρξη της άμεσης διακινδύνευσης των ανθρώπινων ζωών των κατοίκων και των μικρών μαθητών, εξ αιτίας της μη κατασκευής των προαπαιτουμένων προστατευτικών μέσων.

Τέλος τονίσθηκε σε κάθε κατεύθυνση ότι το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» θα ταχθεί αλληλέγγυο με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα των κατοίκων του Κηπακίου, γιατί  μπροστά στην υπεράσπιση της αξίας της ανθρώπινης  ζωής, υποχωρεί κάθε άλλη σκοπιμότητα .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή