“Φυσάει Κόντρα”… στο σεμινάριο κατάρτισης τρικαλινών μεταναστών Reviewed by Momizat on . ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΚΑΣΤΑΡΜΠΑΪΤΕΡ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ   Απόλυτα συνεπής με τις νεοφιλελε ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΚΑΣΤΑΡΜΠΑΪΤΕΡ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ   Απόλυτα συνεπής με τις νεοφιλελε Rating: 0

“Φυσάει Κόντρα”… στο σεμινάριο κατάρτισης τρικαλινών μεταναστών

“Φυσάει Κόντρα”… στο σεμινάριο κατάρτισης τρικαλινών μεταναστών

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΚΑΣΤΑΡΜΠΑΪΤΕΡ

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ  

Απόλυτα συνεπής με τις νεοφιλελεύθερες της επιλογές η δημοτική αρχή  οργανώνει και θα υλοποιήσει  ημερίδα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων υπό την αιγίδα του Δήμου, ώστε να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους που εξαθλίωσαν οι κυβερνητικές πολιτικές την τελευταία 4ετία, τις πληροφορίες που απαιτούνται για να ακολουθήσουν το δρόμο της ξενιτιάς.

Παρά το γεγονός ότι το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας καταρρακώνει συνειδήσεις και συνθλίβει τις ανθρώπινες ζωές, η δημοτική αρχή, αντί να παρουσιάσει δράσεις και κίνητρα που θα προωθούν τη δημιουργία θέσεων μόνιμης και σταθερής εργασίας στον τόπο μας, ώστε όλοι μας να συμβάλλουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας,  διοργανώνει ημερίδα (λες και έχει διοργανώσει και άλλες), ώστε στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας και σε συνεννόηση με την Κεντρική Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας της Γερμανίας και τον περίφημο   κ. Φούχτελ, να διευκολύνει τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας, σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης για νέους, οι οποίοι αφού καταρτιστούν ως σύγχρονοι «γκασταρμπάιτερ», αυτοί τη φορά όπως σωστά γράφθηκε , σε μοντέρνα συσκευασία, θα ξενιτευτούν στη Γερμανία.

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ο Δήμος μας δεν έχει καν προωθήσει τις δυνατότητες για να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, (θυμόμαστε απλά ένα ταξιδάκι του κ. Λάππα στους αχλαδόκαμπους της Ιταλίας),  την ίδια στιγμή που η λειτουργία των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, δεν αντιμετωπίζουν δραστικά το πρόβλημα της εργασίας, που οι 5μηνες και οι 2μηνες συμβάσεις «εργασίας – κοροϊδίας –ομηρίας» έχουν μετατραπεί σε καθεστώς για τη διοίκηση του κ. Λάππα .

Οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι σύμμαχοί τους σαν τον κ. Φούχτελ κατέστησαν ουσιαστικά «κλινικά νεκρή» την Τ.Α. την πιο κοντινή στους πολίτες δομή εξουσίας, αφού χωρίς οικονομικούς πόρους, χωρίς μέσα και αρμοδιότητες δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις άμεσες και επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας.

Βέβαια και η απερχόμενη δημοτική αρχή έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια το ρόλο του πειθήνιου και υπάκουου αποδέκτη των εντολών τους, «ακουμπώντας» στην επιτροπή Ελληνογερμανικής συνεργασίας για διέξοδο από την οικονομική κρίση .

Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» συμπαραστέκεται στον αγώνα των νέων ανθρώπων για τη διεκδίκηση και τη διασφάλιση του δικαιώματός τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία αλλά κυρίως στην αξιοπρέπεια και τους προτείνει ως μονόδρομο ενάντια στην ανεργία, την ύφεση και την ανέχεια, όχι τα σεμινάρια κατάρτισης οικονομικών μεταναστών, αλλά το συνεπή και διαρκή αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής , που τους έχει οδηγήσει στα σημερινά κοινωνικά αδιέξοδα .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή