“Φυσάει Κόντρα”: Συμπόρευση τριών συνδυασμών εναντίον μας Reviewed by Momizat on . Πολιτικό ζήτημα θέτει η παράταξη «Φυσάει Κόντρα», όπως αυτό καταγράφτηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωσ Πολιτικό ζήτημα θέτει η παράταξη «Φυσάει Κόντρα», όπως αυτό καταγράφτηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωσ Rating: 0

“Φυσάει Κόντρα”: Συμπόρευση τριών συνδυασμών εναντίον μας

“Φυσάει Κόντρα”: Συμπόρευση τριών συνδυασμών εναντίον μας

Πολιτικό ζήτημα θέτει η παράταξη «Φυσάει Κόντρα», όπως αυτό καταγράφτηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση, κατηγορεί τις παρατάξεις της συμπολίτευσης, της μείζονος αντιπολίτευσης και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, για «συμπόρευση» ενάντια σε δύο καταστάσεις. Η μία, η άρνηση να εγκριθεί ψήφισμα και πρόταση της παράταξης για τους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αντιστοίχως. Η δεύτερη, η φρασεολογία που ακολούθησε τη σχετική συζήτηση στο Σώμα.
Ουσιαστικά, η «Φυσάει Κόντρα» διαβλέπει ότι υπάρχει μια – από διαφορετική οπτική γωνία προφανώς –  όμοια αντιμετώπισή της. Αυτό, προφανώς επιχειρεί να το προωθήσει ως πολιτική συζήτηση: τρεις συνδυασμοί με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, εναντίον της αναγκαιότητας που προκύπτει, τόσο για τους πλειστηριασμούς, όσο και για το ρεύμα. Και, βεβαίως, τίθεται – χωρίς να λέγεται ευθέως – και το ζήτημα της κομματικής ένταξης των μελών των συγκεκριμένων συνδυασμών.

Αγνωστο παραμένει, εάν τουλάχιστον η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαντήσει στο παρακάτω κείμενο:

ΓΙΑ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» ενέταξε δύο πολύ σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως η πρωτοβουλία για να εκδοθεί ψήφισμα υπέρ του «παγώματος» των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και για το 2014, αντίστοιχο του ψηφίσματος που αποδέχθηκε σχεδόν ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων και να ληφθεί απόφαση ώστε να τεθεί επιτέλους ο Δήμος μας επικεφαλής μίας πλατιάς πρωτοβουλίας για να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά  που το στερούνται εξ αιτίας της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες μας αφ` ενός οι δημοτικές παρατάξεις των Λάππα και Ταμήλου πιστές στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της συγκυβέρνησης που υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα και τα απανωτά μνημόνια, αφ` ετέρου η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ  που αδυνατεί να ερμηνεύσει τις συνεχείς εκλογικές αποτυχίες του πολιτικού της φορέα στους μαζικούς επαγγελματικούς και επιστημονικούς συλλόγους  και η οποία συνεχίζει να οικοδομεί τα τείχη της αυτοαπομόνωσής της. Σε μία θλιβερή και αγαστή συμπόρευση ΟΜΟΦΩΝΑ απέρριψαν τις προτάσεις μας και συμφώνησαν ότι  και οι πλειστηριασμοί μπορούν να διεξαχθούν από την 1η Γενάρη ενάντια στην πρώτη κατοικία των πολιτών, αλλά και ότι οι φτωχοί και κατατρεγμένοι της τοπικής μας κοινωνίας, Έλληνες και μετανάστες μπορούν να περάσουν στα σπίτια τους τον παγερό χειμώνα χωρίς θέρμανση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για να διαβάζουν τα παιδιά τους.

Αυτά αποφάσισαν οι τρεις παρατάξεις σηκώνοντας τα χέρια τους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αφού πρώτα οι εκπρόσωποί τους διαγωνίσθηκαν για το ποιος θα λοιδορήσει περισσότερο τις πρωτοβουλίες μας και για το ποιος θα ειρωνευθεί πιο πετυχημένα και επικοινωνιακά τις προτάσεις μας.

Και το έκαναν με μία απόλυτα θλιβερή σύμπτωση στα επιχειρήματα τους και οι «φιλελεύθεροι», και οι «εκσυγχρονιστές σοσιαλδημοκράτες» και οι «κομμουνιστές», αυτοί που εκτός από τα επετειακά ψηφίσματα δεν έχουν καταφέρει να αρθρώσουν ούτε ένα μία πρόταση πολιτικού και αυτοδιοικητικού σχεδιασμού τρία χρόνια τώρα.

Για τη στάση τους αυτή ας τους κρίνουν οι τρικαλινοί που τους ψήφισαν .

Εμείς θα επιμείνουμε ώστε, μέσα από τους μαζικούς και ενωτικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, να συμβάλλουμε στην ανατροπή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ώστε να υπάρξει σοβαρή προοπτική για μία νέα  αυτοδιοικητική πραγματικότητα και στα Τρίκαλα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή