ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Ανοίγει” την προεκλογική περίοδο και διεκδικεί τον Δήμο Reviewed by Momizat on . Το «Φυσάει Κόντρα» ετοιμάζεται. Οι δημοτικές εκλογές απέχουν ακριβώς 6 μήνες, οπότε, αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας για συμμετοχή και για διεκδίκηση του Το «Φυσάει Κόντρα» ετοιμάζεται. Οι δημοτικές εκλογές απέχουν ακριβώς 6 μήνες, οπότε, αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας για συμμετοχή και για διεκδίκηση του Rating: 0

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Ανοίγει” την προεκλογική περίοδο και διεκδικεί τον Δήμο

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Ανοίγει” την προεκλογική περίοδο και διεκδικεί τον Δήμο

Το «Φυσάει Κόντρα» ετοιμάζεται. Οι δημοτικές εκλογές απέχουν ακριβώς 6 μήνες, οπότε, αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας για συμμετοχή και για διεκδίκηση του Δήμου. Η λέξη «διεκδίκηση» για πρώτη φορά διατυπώθηκε ως στόχος, μετά τη συγκέντρωση της παράταξης στα Μ. Καλύβια. Είναι η μόνη παράταξη που δεν διέκοψε τη λειτουργία της στη διάρκεια της δημαρχιακής αυτής περιόδου και με συνεχείς παρεμβάσεις, έδινε το στίγμα της. Μέχρι στιγμής, τυπικώς, είναι η μόνη, (μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση φυσικά) παράταξη που γνωρίζουμε σίγουρα ότι θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές. Δεύτερος «αντίπαλος», ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος συντόμως αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις και, έτσι, να αλλάξει το τοπίο σε πολλά επίπεδα. Πάντως, το «Φυσάει Κόντρα» θεωρεί ότι, βάσει των παρεμβάσεών του και της δυναμικής που έχει αναπτύξει, μπορεί να προχωρήσει στη «συγκρότηση του συνδυασμού που με όρους νίκης και διάθεση ανατροπής θα διεκδικήσει τη δημοτική αρχή και τη δημοτική πλειοψηφία στον Δήμο Τρικκαίων». Επομένως, το πολιτικό «παιχνίδι» αρχίζει και επισήμως. Η παράταξη, καθώς έχει διαφορετική λογική, λειτουργεί συλλογικά και δημοσίως. Οπότε, μετά από συνεδρίαση της συντονιστικής της επιτροπής, αποφάσισε «να διεξαχθεί η τακτική ολομέλεια των μελών και των φίλων της παράταξης την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικάλων».
Τι θα συζητηθεί εκεί; Τα εξής τρία θέματα:

1. Ο πολιτικός και οργανωτικός απολογισμός της μέχρι σήμερα δράσης και λειτουργίας της παράταξης,

2. Η επικαιροποίηση της εκλογικής της διακήρυξης,

3. Η συγκρότηση ομάδων εργασίας από μέλη της παράταξης που θα επεξεργασθούν και θα εμπλουτίσουν τον προγραμματικό λόγο του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» για το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο, για την κοινωνική παρέμβαση και την αλληλεγγύη, για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τρίπτυχο, δηλαδή, με στόχο, σε επίπεδο προγράμματος, αφ’ ενός να ασκηθεί κριτική σε οτιδήποτε δεν άρεσε στα μέλη, αφ’ ετέρου να οργανωθεί με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις στα πολύ συγκεκριμένα προβλήματα. Τα οποία δεν θα αγγίζουν μόνο τις κλασικές δράσεις για έργα, αλλά, όπως έδειξε και η παρέμβαση για τον υποσιτισμό μαθητών, θα στοχεύουν και σε ανάδειξη – επίλυση κοινωνικών ζητημάτων.

Επίσης, θα γίνει κάτι άλλο σημαντικό στην ολομέλεια αυτή: θα αρχίσει η διαδικασία της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τη συγκρότηση του συνδυασμού. Δηλαδή, οι επιθυμούντες δημότες Τρικκαίων να στηρίξουν και με την παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο την παράταξη, θα καταθέσουν υποψηφιότητα. Φυσικά, η συγκρότηση πλήρους ψηφοδελτίου δεν είναι εύκολη υπόθεση, για έναν τόσο μεγάλο Δήμο. Είτε η ποσόστωση γυναικών, είτε η απροθυμία πολλών – από όλες τις κομματικές προτιμήσεις – να μετάσχουν σε ψηφοδέλτια, καθιστούν τη συγκρότηση μια επίπονη διαδικασία. Και, ταυτοχρόνως, υπάρχει ένα ζήτημα. Αν ψηφιστεί νέος νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα επιβάλλει χωριστό ψηφοδέλτιο για υποψήφιο Δήμαρχο, τα πράγματα για το «Φυσάει Κόντρα» θα είναι διαφορετικά. Διότι, μέχρι τώρα, στο νυν Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρχε εναλλαγή συμβούλων, με ενιαύσια θητεία. Λογικά, δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο και για τον Δήμαρχο (σκέφτεστε να αλλάζει ο Δήμαρχος κάθε χρόνο; Θα ήταν ενάντιο στη συνέχιση παρακολούθησης τρεχουσών υποθέσεων). Οπότε, θα έχει σημασία, ποιος θα επιλεγεί από την ολομέλεια, ως ο primus inter pares, που θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο, να θέσει υποψηφιότητα ως Δήμαρχος Τρικκαίων.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή