"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ : Η τοπική αυτοδιοίκηση να μην «γυρίσει την πλάτη» σε μια κυβέρνηση που μάχεται

lafarm

Σχετικά άρθρα

fisaei kontra

Η κυβέρνηση με νωπή την ισχυρή λαϊκή εντολή βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Δίνει τη μάχη ώστε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, χωρίς να πάρει υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και σε νέες απολύσεις.
Σε αυτή τη μάχη υποχρεώθηκε από τον κατεπείγοντα χαρακτήρα των πραγμάτων να νομοθετήσει ακόμα και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εισάγεται προς έγκριση άμεσα στη Βουλή, γεγονός που συμφωνούμε ότι αποτελεί ένα συνταγματικά προβλεπόμενο τρόπο νομοθέτησης σε έκτακτες περιστάσεις.
Νομοθετεί όμως με ΠΝΠ, ούτε για να απολύσει εργαζόμενους, ούτε για να καταργήσει κεκτημένα, ούτε για να μειώσει μισθούς και συντάξεις, ούτε για να «επιστρατεύσει» απεργούς.
Νομοθέτησε για την μεταφορά των χρημάτων των ταμειακών διαθεσίμων και των αποθεματικών των Δήμων από τις συστημικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο και καλύτερο επιτόκιο αλλά και εξασφαλίσεις εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου.
Να θυμίσουμε σε μερικούς «αμνήμονες» ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποφασίσει με ΠΝΠ να «κουρέψουν» τα αποθεματικά ταμείων και δημοσίων οργανισμών και κάποιοι μεταξύ των οποίων και ο κ. Δήμαρχος και οι πολιτικοί του φίλοι στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν είχαν ανοίξει το στόμα τους να που ούτε μια κουβέντα.
Η νομοτεχνική λύση αυτού του «εσωτερικού δανεισμού» του κράτους, που επέλεξε το οικονομικό επιτελείο της χώρας ώστε να ξεφύγει, από την οικονομική μέγγενη των ευρωπαϊκών τοκογλυφικών «θεσμών», που επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη φθορά και την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα ή την υποταγή της στα Μνημόνια της κοινωνικής καταστροφής, αποτέλεσε αφορμή για την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ώστε να ξεκινήσει ένα ιδιότυπο «Κίνημα Κατσαρόλας», εκδίδοντας μια απόφαση που στην ουσία της υπερασπίζει τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας, αφού καλούν τους Δήμους να μην εισφέρουν τα ταμειακά τους αποθεματικά στο λογαριασμό που υποδεικνύει η κυβέρνηση με την νομοθετική της παρέμβαση .
Οι «Μητσοτάκηδες» και οι «Πατούληδες» της ΚΕΔΕ αλλά και τα συστημικά ΜΜΕ ακόμα και συγκεκριμένος τοπικός ραδιοσταθμός με ισχυρούς δεσμούς με τη δημοτική αρχή, άρχισαν να σπεκουλάρουν και να «εγκαλούν» την κυβέρνηση και τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Τ.Α., όταν πολύ καλά γνωρίζουν ότι το συνολικό ποσό ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα είναι το αποτέλεσμα αυτού του «εσωτερικού δανεισμού», θα κρατήσει ζωντανή την ελληνική οικονομία με τον καλύτερο τρόπο, εν μέσω της οικονομικής ασφυξίας που έχει επιβληθεί από την παρέα των Ντράγκι – Σόιμπλε, ώστε να κερδηθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την δίκαιη συμφωνία που έχει ανάγκη ο λαός μας, χωρίς τους υπαρκτούς ή ανύπαρκτους κινδύνους… «πιστωτικών γεγονότων», παρ` όλο που αυτοί συνεχίζουν να ορέγονται ότι μετά από την «αριστερή παρένθεση» θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την άθλια ταξική πολιτική τους και το ξεπούλημα της χώρας.
Το ενδιαφέρον τους για την αυτοτέλεια των Δήμων είναι προσχηματικό. Για πέντε χρόνια άλλοι από αυτούς προγραμμάτισαν και άλλοι από αυτούς αποδέχτηκαν απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές στους χρηματοδοτικούς πόρους κατά 65%, το παρατηρητήριο του κ. Φούχτελ, την αποσάθρωση κάθε εργαλείου κοινωνικής παρέμβασης της Τ.Α.
Είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν να γίνει διαπραγμάτευση και σε αυτή να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα, αλλά να οδηγηθούμε σε νέα μνημόνια, σε συνέχεια της λιτότητας να γίνουν και άλλες απολύσεις, και άλλες μειώσεις μισθών, με αποτέλεσμα την όξυνση της ύφεσης και την εκτίναξη της ανεργίας.
Κοντά σε αυτούς δυστυχώς και οι δημοτικές παρατάξεις του ΚΚΕ που ως «θλιμμένοι συγγενείς» των ντόπιων ολιγαρχών και των ξένων τραπεζιτών πριμοδοτούν στην ισοπέδωση κάθε προσπάθειας της κυβέρνησης να σταθεί όρθια αλλά να είναι και η κοινωνία όρθια.
Η δημοτική μας παράταξη θα στηρίζει την κυβέρνηση της αριστεράς , την κυβέρνηση της κοινωνικής σωτηρίας, όσο αυτή θα συνεχίζει την σκληρή διαπραγμάτευση, όσο δεν θα συνυπογράφει νέα μνημόνια, όσο θα συγκρούεται και θα ανατρέπει την πολιτική της νεοφιλελεύθερης λιτότητας.
Θεωρούμε ότι ένας λαοπρόβλητος και τόσο αμεσοδημοκρατικός θεσμός όπως η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι φορείς του δεν έχουν αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα και το λαό μας ώρα, το δικαίωμα να «γυρίσουν την πλάτη» τους σε μια κυβέρνηση που μάχεται, σε μια κυβέρνηση που με τον λαϊκό παράγοντα στο πλευρό της , θα κερδίσει.
Τρίκαλα 22 Απριλίου 2015
Το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης