ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την επανασύνδεση ρεύματος Reviewed by Momizat on . Σε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο αύριο στη 1 το μεσημέρι, καλεί η παράταξη «Φυσάει Κόντρα». Στόχος, να πιεστεί η δημοτική αρχή και να κάνει κάτι με τις περιπ Σε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο αύριο στη 1 το μεσημέρι, καλεί η παράταξη «Φυσάει Κόντρα». Στόχος, να πιεστεί η δημοτική αρχή και να κάνει κάτι με τις περιπ Rating: 0

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την επανασύνδεση ρεύματος

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την επανασύνδεση ρεύματος

sygkent_kontraΣε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο αύριο στη 1 το μεσημέρι, καλεί η παράταξη «Φυσάει Κόντρα». Στόχος, να πιεστεί η δημοτική αρχή και να κάνει κάτι με τις περιπτώσεις συμπολιτών, στους οποίους έχει κοπεί ή απειλείται να κοπεί το ρεύμα, επειδή δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τον λογαριασμό. Η κίνηση της παράταξης – μετά την ανακοίνωση που προηγήθηκε – εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την κοινωνική πολιτική (όπως είχε κάνει, για παράδειγμα, με την πρόταση για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των μαθητών). Από την άλλη, η δημοτική αρχή μέχρι στιγμής δεν έκανε κάτι, αφού θεσμικώς ανέμενε το αποτέλεσμα σύσκεψης που προγραμματιζόταν. Δηλαδή, περίμενε το «πράσινο φως». Όμως, υπήρχαν ήδη τέσσερις Δήμοι, στους οποίους ο Δήμαρχοι δήλωναν ότι θα πληρώσουν οι δημοτικές αρχές τον λογαριασμό δημοτών. Πάντως, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος.. Σε αυτή μετείχαν υπό τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μανιάτη, ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.

Δηλαδή η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι σκύβει πάνω από τα προβλήματα των πολιτών…
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Αποφασίστηκε να συγκροτηθούν Επιτροπές σε κάθε Δήμο, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΔΕΗ, εκπροσώπου του ΔΕΔΔΗΕ και εκπροσώπων των Κοινωνικών Δομών των Δήμων και των Περιφερειών. Σκοπός των επιτροπών
αυτών είναι να επιλαμβάνονται όλων των θεμάτων έκτακτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με τη ΔΕΗ και τα οποία θα επιλύονται άμεσα και σε τοπικό επίπεδο
2. Οι Δήμοι θα αποστείλουν, το ταχύτερο δυνατόν, στις συγκεκριμένες Επιτροπές τις καταστάσεις με όσους είχαν ενταχθεί την 1η και προνοιακές δομές των Δήμων και των Περιφερειών και στους οποίους υπήρξε διακοπή στην παροχή ρεύματος της οικίας τους, προκειμένου να δρομολογείται η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.
3. Αντίστοιχες καταστάσεις θα ζητηθούν από την Εκκλησία – και τους κατά τόπους Ιεράρχες – για τους δικαιούχους των προνοιακών δομών που διαθέτουν, ώστε επίσης να υπάρξει επανασύνδεση ρεύματος.
4. Εντατικοποιείται η ενημέρωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), καθώς είναι απολύτως βέβαιο ότι υπάρχουν οικογένειες και δικαιούχοι που μπορούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ και για διάφορους λόγους δεν έχουν καταθέσει αιτήσεις.
Ταυτόχρονα εντατικοποιούνται οι διαδικασίες ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
5. Εκδίδεται άμεσα η Υπουργική Απόφαση, με βάση την οποία παρέχεται με έκπτωση έως 70% ηλεκτρικό ρεύμα στις κοινωνικές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών, που παρέχουν κοινωνικά συσσίτια, ή λειτουργούν ως κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία ή ιατρεία.
6. Τέλος, προκειμένου να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης των προβλημάτων ενόψει και του δύσκολου χειμώνα, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διαρκούς παρακολούθησης, με τη συμμετοχή ΥΠΕΚΑ, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και ΚΕΔΕ, προκειμένου να δρομολογείται στον συντομότερο δυνατό χρόνο η επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν.
Στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν ολοκληρωθεί οι επανασυνδέσεις, καθώς τεχνικά ο Διαχειριστής του Συστήματος έχει τη δυνατότητα να επανασυνδέει 1000 μετρητές την ημέρα, πανελλαδικά.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας