ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα” Reviewed by Momizat on . Με κινητοποίηση και συγκέντρωση συνέχισε σήμερα η παράταξη "Φυσάει Κόντρα" τη δράση της για να μη μείνει κανείς τρικαλινός χψρίς ρεύμα. Είχε προηγηθεί σχετική α Με κινητοποίηση και συγκέντρωση συνέχισε σήμερα η παράταξη "Φυσάει Κόντρα" τη δράση της για να μη μείνει κανείς τρικαλινός χψρίς ρεύμα. Είχε προηγηθεί σχετική α Rating: 0

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα”

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα”

Με κινητοποίηση και συγκέντρωση συνέχισε σήμερα η παράταξη “Φυσάει Κόντρα” τη δράση της για να μη μείνει κανείς τρικαλινός χψρίς ρεύμα. Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις σαφώς και χρειάζεται άσκηση πίεσης. Οπως ήδη έχουμε γράψει, υπάρχει απόφαση για το τι θα συμβεί. Μέχρι στιγμής όμως, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή (οι φωτό ανοίγουν σε νέα καρτέλα με δεξί κλικ).

Η παράταξη πάντως σήμερα το μεσημέρι μοίρασε ενημερωτικό υλικό για την ανάγκη να μη μείνει κανείς τρικαλινός χωρίς ρεύμα, ενώ μέλη της άνοιξαν συζητήσεις με διερχόμενους, για το καυτό αυτό ζήτημα.
Στην ανακοίνωση αναφέρονταν και προτείνονταν οι τρόποι με τους οποίους η δημοτική αρχή μπορεί να προωθήσει το θέμα. Αναλυτικά, σημειώνονται τα εξής:

“Οι καθημερινές τραγωδίες  με τα «μαγκάλια» αναδεικνύουν  τη συνολική τραγωδία και τη συνολική απειλή που βιώνουμε. Η απειλή, η τραγωδία, είναι όλα όσα ζούμε, να τα… συνηθίσουμε!

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, τελικά, δεν είναι να έχουν γεμίσει τα πάρκα και οι πλατείες με άστεγους. Δεν είναι να ψάχνεις δουλειά για 300 και 400 ευρώ το μήνα. Δεν είναι να ψάχνουν άνθρωποι φαγητό στα σκουπίδια και στα συσσίτια. Δεν είναι το μισό εκατομμύριο παιδιά που γεμίζουν τις στατιστικές της ασιτίας. Δεν είναι ότι στην Ελλάδα του 2013 πεθαίνουν άνθρωποι από τα μαγκάλια. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι όλη αυτή την απανθρωπιά να τη συνηθίσουμε, αν καταφέρουν να μας κάνουν να αποδεχτούμε ότι όλα αυτά είναι «κανονικά».

Ο βαρύς χειμώνας είναι μπροστά μας . Το πολικό ψύχος φθάνει.

Απαιτούμε να ξεκινήσει άμεσα μια πλατιά πρωτοβουλία για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά και σε σπίτια που κατοικούνται και που η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Ενώ πολλοί Δήμοι σε άλλες περιοχές αναλαμβάνουν να πληρώσουν μέρος των λογαριασμών υπερχρεωμένων στη ΔΕΗ δημοτών, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, αντίθετα στα Τρίκαλα η δημοτική αρχή κωφεύει και για να δικαιολογήσει την εκ μέρους της έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης κρύβεται πίσω από την γραφειοκρατική της αντίληψη περί δήθεν μη νομιμότητας αυτής της προσπάθειας.

Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» εκτός από το να αναδείξει αυτό το τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα για τις τοπικές κοινωνίες, αναλαμβάνει να τεθεί στην πρωτοπορία εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που θα οργανώσουν άμεσα τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που πλήττονται βάναυσα από τις κυβερνητικές πολιτικές της ανεργίας, της ύφεσης και των «χαρατσιών», τις πολιτικές που αυτό το χειμώνα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ανθρωπιστική κρίση και σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και για αυτό ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ :

-Άμεσα ο Δήμος με έγγραφό που θα αποστείλει  προς τη ΔΕΗ Τρικάλων, να ζητήσει να ενημερωθεί σε ποια κατοικημένα σπίτια καταναλωτών της, έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω  μη καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών .

-Τη σύσταση, στελέχωση και λειτουργία μέσα στο Δημαρχείο γραφείου υποστήριξης, στο οποίο θα απευθύνονται οικιοθελώς οι πολίτες στα σπίτια των οποίων έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση εξ` αιτίας οικονομικών οφειλών, ώστε να προσφέρουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τη διαθεσιμότητά τους για να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

-Στη συνέχεια και αφού διασταυρωθούν οι δηλώσεις των δημοτών από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ, η οικονομική επιτροπή του Δήμου αρχικά και το δημοτικό συμβούλιο σε έκτακτες συνεδριάσεις τους, και αν ακόμα χρειαστεί να αποφασίζουν την εκταμίευση κονδυλίων από τον κωδικό που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του Δήμου, σύμφωνα με τα άρθρα 202 και 463 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, τα οποία ρητά δίνουν τη δυνατότητα για τη χορήγηση έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων σε αναξιοπαθούντες δημότες, προκειμένου τα ποσά αυτά να καταβληθούν στη ΔΕΗ στα πλαίσια ρύθμισης των ανεξόφλητων λογαριασμών και να γίνει  έτσι άμεσα  η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξει έμπρακτα ο Δήμος μας την κοινωνική του αλληλεγγύη προς τους  πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και τη φτώχεια, που τους οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό και όχι με κινήσεις επικοινωνιακής «φιλανθρωπίας» μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ”.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή