"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ : Τιμούμε την ιστορία του Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ , αλλά συνεχίζουμε να μην «τρώμε σανό»  

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι στο διάβα της ιστορίας, ποδοσφαιρικά σωματεία όπως ο Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ, όπως παλαιότερα η ΑΕΤ, η ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και αθλητική ιστορία της πόλης μας .

Θα πρέπει να είναι κανείς ανόητος για να πράξει κάτι τέτοιο και για αυτό άλλωστε με τη στάση μας στο δημοτικό συμβούλιο παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη προς τις ομάδες και τα αθλητικά σωματεία της πόλης, αρκεί να θυμηθούμε τον αγώνα μας για να μην πληρώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία παράβολο για τη χρήση των κλειστών γυμναστηρίων.

Μεσολαβεί όμως μεγάλη απόσταση από αυτή την κοινή παραδοχή μέχρι να καθιστούν ορισμένοι την αγάπη σε μια ομάδα ως συνώνυμο της οπαδικής αφοσίωσης σε πρόσωπα που διοικούν αυτές τις ποδοσφαιρικές ομάδες, ταυτίζοντας ατυχώς την ιστορική πορεία τους  με ανθρώπους που πρόσφατα βρέθηκαν στην πόλη μας .

Η φράση που ειπώθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι ο μεγαλομέτοχος του Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ κ. Γιαλιάς υπόσχεται «πράσινα άλογα» και την ίδια ώρα πουλάει «σανό», δεν έχει να κάνει φυσικά ούτε με τις δηλώσεις του ότι η ομάδα σήμερα ήδη θα αγωνιζόταν στην Α` εθνική  κατηγορία με οιονδήποτε τρόπο αλλά και με το ότι σε ένα –δυο χρόνια θα συμμετέχει ε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ούτε φυσικά για τον άτυπο διαγωνισμό με τις περίφημες «μπανάνες» που εξέθεσαν πανελλήνια την πόλη μας .

Αυτά τα βλέπουν  και τα κρίνουν οι φίλαθλοι της ομάδας .

Η δική μας αιτίαση έναντι του κ. Γιαλιά συνίσταται στο γεγονός ότι εταιρεία  οικονομικών του συμφερόντων της οποίας είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος και η οποία δυνάμει του 20/11/2015 συμφωνητικού έχει μισθώσει το κυλικείο, ιδιοκτησίας του Δήμου, στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων,  μέχρι σήμερα (8 μήνες μετά από την έναρξη της μίσθωσης)  δεν έχει καταβάλει παρά μόνο το μίσθωμα του πρώτου μισθωτικού μήνα, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα και παραστατικά της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, που έχουμε στη διάθεσή μας , με αποτέλεσμα η χρηματική οφειλή της ανώνυμης εταιρείας να αγγίζει ήδη ένα σεβαστό ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Αφού δεν κατέβαλε τα μισθώματα για τους εφτά (7) αυτούς μήνες, που στο γήπεδο υπήρχαν συνεχείς αθλητικές εκδηλώσεις και συνεπώς μεγάλη παρουσία θεατών , οπότε προφανώς και έσοδα για την μισθώτρια επιχείρηση, το ίδιο εκτιμούμε ότι θα συνεχισθεί τουλάχιστον και για τους δύο επόμενους της θερινής περιόδου , που το γήπεδο θα υπολειτουργεί, οπότε η οικονομική οφειλή της εταιρείας του κ. Γιαλιά, αν προστεθούν και οι υποχρεώσεις αυτές, θα εκτιναχθεί  ακόμα περισσότερο.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν διατυπώσαμε τον ισχυρισμό δημόσια και μέσα στο ναό της δημοκρατίας του Δήμου μας, που είναι το δημοτικό συμβούλιο , ότι δεν γίνεται ο μεγαλομέτοχος του ΑΟ Τρίκαλα από την μία να αθετεί σημαντικές συμβατικές υποχρεώσεις του προς τον Δήμο και την τοπική κοινωνία και από την άλλη να υπόσχεται  «παλάτια στην άμμο» .

Σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει και ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια και στα συσσίτια, ο αθλητισμός και ιδίως ο υγιής επαγγελματικός αθλητισμός προϋποθέτει διαφάνεια και ισονομία για τον καθένα, είτε λέγεται Μαρινάκης, Σαββίδης , Αλαφούζος , Μελισσανίδης , Γιαλιάς .

Την ίδια στιγμή που η δημοτική αρχή προχώρησε (και θα το ξανακάνει) σε κατασχέσεις ενάντια στους τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών, ακόμα και των πιο φτωχών, ακόμα και για μικροποσά των 50 και 100 ευρώ, δεν μπορεί να «κάνει τα στραβά μάτια» και να μην αντιμετωπίζει  τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου με αντίστοιχο τουλάχιστο τρόπο, ενώ αυτοί εκμεταλλεύονται οικονομικά τις δημοτικές δομές και οι επιχειρήσεις τους κερδίζουν .

Σε καμία στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ΔΕΝ μπήκε στα ταμεία του Δήμου για να αξιοποιηθεί υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών , επειδή για οφειλές που γεννήθηκαν την τελευταία εξαετία τόσο η παρούσα, όσο και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν έπραξαν το παραμικρό ώστε να διεκδικήσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα οφειλόμενα από περιορισμένο αριθμό μεγαλοοφειλετών, αλλά αδρανούσαν προκειμένου να κάνουν δημόσιες σχέσεις .

Είμαστε σίγουροι ότι την εξέλιξη της οφειλής αυτής, την γνωρίζουν τόσο ο κ. Δήμαρχος, όσο και ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Άκης Αναστασίου που ταυτόχρονα διατελεί υπό τις ευλογίες του κ. Δημάρχου, όπως ανακοίνωσε άλλωστε επίσημα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  και μέλος του Δ.Σ. του Α. Ο. Τρίκαλα .

Είμαστε επίσης σίγουροι ότι η πρόσφατη κοινή φωτογράφηση τους με τον κ. Γιαλιά στην  τελετή αγιασμού της ομάδας, είναι σε άμεση συνάρτηση ότι η δημοτική αρχή του κ. Παπαστεργίου  θα πράξει άμεσα τα νόμιμα και τα δέοντα ώστε, σε ένα Δήμο με τόσο σημαντικά οικονομικά προβλήματα, να εισπραχθούν οι σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις οφειλετών του Δήμου, μεταξύ των οποίων και η εταιρεία του κ. Γιαλιά.

Τρίκαλα 28 Ιουλίου 2016

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης