ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Χάνουμε χώρο πρασίνου στον μύλο Ματσόπουλου” Reviewed by Momizat on . Σοβαρή παρέμβαση και καταγγελία μέσω αποδείξεων από το "Φυσάει Κόντρα". Η παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τρικκαίων, με αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό, δεί Σοβαρή παρέμβαση και καταγγελία μέσω αποδείξεων από το "Φυσάει Κόντρα". Η παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τρικκαίων, με αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό, δεί Rating: 0

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Χάνουμε χώρο πρασίνου στον μύλο Ματσόπουλου”

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Χάνουμε χώρο πρασίνου στον μύλο Ματσόπουλου”

Σοβαρή παρέμβαση και καταγγελία μέσω αποδείξεων από το “Φυσάει Κόντρα”. Η παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τρικκαίων, με αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό, δείχνει ότιο χώρος νότια του μύλου, εκεί όπου αναπτύσσονται δραστηριότητες του “μύλου των ξωτικών”, προ την πλευρά του Αγιαμονιώτη ποτάμου, “έχασε” το πράσινο. Το γκαζόν που υπήρχε, έχει καλυφθεί από χώμα. Η παράταξη ευθέως καταγγέλλει ότι πρόκειται για παρέμβαση της δημοτικής αρχής Τρικάλων και του e-trikala εν όψει επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για τα “ξωτικά”. Αν ισχύει, θα πρέπει άμεσα να επανέλθει το πράσινο. Αν δεν ισχύει η καταγγελία, θα πρέπει ο Δήμος να βρει, ποιος έκανε την “παρέμβαση”. Επειδή όμως είναι μάλλον δύσκολο να έβαλε κάποιος μπουλντόζες και σάρωθρα, χωρίς να τον καταλάβει κανείς, θα πρέπει η δημοτική αρχή να αποφασίσει, εάν και κατά πόσο το πράσινο μπορεί να χάνεται έτσι εύκολα, ειδικά από ένα πάρκο – ανάσα για την πόλη. Εκτός κι αν η παρέμβαση έγινε για να… φυτευτεί κι άλλο πράσινο.
Επί τη ευκαιρία, είναι σαφές΄πάντως, ότι η δράση για τον “μύλο των ξωτικών” δεν μπορεί να φτάνει στο απροχώρητο. Ουδεμία σχέση μπορεί να έχει μια ωραία γιορτή εντός του μύλου, με την καταστροφή γκαζόν και χώρων όπου τα παιδιά θα μπορούσαν να παίζουν επί ώρες. Εξάλλου, ιδέες για τα “ξωτικά” υπάρχουν. Θα μπορούσε η δημοτική αρχή να τις αξιοποιήσει, μέσω πρόσκλησης υποβολής προτάσεων από τους πολίτες.

Θανάσης Μιχαλάκης

Ακολουθεί η ανακοίνωση καταγγελία του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ”

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Ένα από λίγα πάρκα και χώρους πρασίνου που διαθέτει ο αστικός ιστός της πόλης, το «πάρκο Ματσόπουλου» μετατρέπεται αργά-αργά αλλά σταθερά από χώρο αναψυχής σε χώρο ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, για την εξυπηρέτηση των οποίων θυσιάζεται μεγάλο μέρος του χώρου πρασίνου.

matso1 matso2 matso3Μόλις πριν λίγες ημέρες μία μεγάλη έκταση αυτοφυούς πρασίνου του πάρκου καταστράφηκε ολοσχερώς, αφού ρίχτηκε σε αυτή μεγάλη ποσότητα αδρανών υλικών και στη συνέχεια ισοπεδώθηκε με μηχανήματα, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής  και της e-trikala ώστε να καταστεί προφανώς πιο ευχερής η ανάπτυξη σε αυτήν την έκταση των εμπορικών  χρήσεων του «Μύλου των ξωτικών» ή και άλλων πιθανό επιχειρηματικών  δραστηριοτήτων που η «φιλοεπενδυτική» παράταξη της δημοτικής αρχής μπορεί να σκεφθεί στο μέλλον.

Οι επιχειρήσεις και η κερδοφορία τους λοιπόν κερδίζουν χώρο σε βάρος των πολιτών και του περιβάλλοντος, το βλέπουμε παντού πλέον στην πόλη, το είδαμε δυστυχώς και στο ομορφότερο κομμάτι της .

Αυτή είναι άλλωστε η φιλοσοφία του κ. Λάππα και των συνεργατών του.

Οι πολίτες όμως των Τρικάλων μέχρι πότε θα συνεχίζουν να ανέχονται αυτές τις πρακτικές;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή