ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ : Aυθαιρεσίες στην πόλη Reviewed by Momizat on . Δεν είναι τα πενήντα τετραγωνικά μέτρα μιας νησίδας δημοτικού πρασίνου  που εκχερσώθηκαν . Δεν είναι το γεγονός ότι ακόμα ένα δημόσιος χώρος φαίνεται να θυσιάζε Δεν είναι τα πενήντα τετραγωνικά μέτρα μιας νησίδας δημοτικού πρασίνου  που εκχερσώθηκαν . Δεν είναι το γεγονός ότι ακόμα ένα δημόσιος χώρος φαίνεται να θυσιάζε Rating: 0

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ : Aυθαιρεσίες στην πόλη

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ : Aυθαιρεσίες στην πόλη

Δεν είναι τα πενήντα τετραγωνικά μέτρα μιας νησίδας δημοτικού πρασίνου  που εκχερσώθηκαν .
Δεν είναι το γεγονός ότι ακόμα ένα δημόσιος χώρος φαίνεται να θυσιάζεται, προκειμένου μια ιδιωτική εμπορική χρήση, που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ίδρυσης της, να αποκτήσει ζωτικό χώρο για την επέκταση της εκμετάλλευσης της και της κερδοφορίας της μέσω εγκατάστασης τραπεζοκαθισμάτων.7

Εμφάνιση 15219600_1203941142987022_5638479448965090718_n.jpg
Δεν είναι ότι όλα αυτά γίνονται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης χωρίς καμία αδειοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και χωρίς ουδείς ελεγκτικός μηχανισμός (π.χ. δημοτική αστυνομία) να δείχνει ότι συγκινείται, ενώ ιδιωτικά συνεργεία καταπατούν χώρους πρασίνου του Δήμου μπροστά στα μάτια εκατοντάδων περαστικών.
Όλα αυτά εξάλλου, τα έχουμε ξαναζήσει χρόνια τώρα στα Τρίκαλα και δυστυχώς η κοινωνική πλειοψηφία δείχνει να τα ανέχεται ή ακόμα και να τα επιβραβεύει .
Αυτό που  προκαλεί και ενοχλεί, είναι η καθεστωτική αντίληψη ότι σε αυτή την πόλη, μπορεί να ενεργεί κανείς αυθαίρετα και ασύδοτα, να κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο «ό,τι θέλει» προσβάλλοντας το δημόσιο αίσθημα αλλά και τη νομιμότητα, αρκεί να έχει τις διαβεβαιώσεις της όποιας εξουσίας, δημοτικής ή υπηρεσιακής  ότι  τα πάντα μπορούν να γίνουν, ακόμα και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, αρκεί να εξασφαλίζεται  η προώθηση των οικονομικών σχεδίων του «επενδυτή».
Επειδή με αυτή την αντίληψη ποτέ δεν συνθηκολογήσαμε, αναζητήσαμε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα,  πως δηλαδή ένας ιδιώτης καταπατά χώρο πρασίνου, που βρίσκεται μπροστά στην επιχείρησή του που ακόμα δεν άρχισε να λειτουργεί, τον εκχερσώνει με μηχανήματα σε ευθεία απόσταση μόλις 300 μέτρων από το Δημαρχείο και ως φύλλο συκής λάβαμε την απάντηση ότι διεξάγεται δήθεν επέκταση υφιστάμενου πεζοδρομίου, που πρέπει να πραγματοποιηθεί άρον-άρον χωρίς αδειοδότηση και χωρίς να υπάρχει φάκελος του έργου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τώρα,  και όχι τα προηγούμενα δέκα χρόνια, γεγονός εντελώς συμπτωματικό με την αναμενόμενη έναρξη της λειτουργίας του καταστήματος σε λίγες ημέρες.
Η φράση «απευθυνθείτε στη δημοτική αρχή» που λάβαμε, επιβεβαιώνει απόλυτα όλες τις παραπάνω αιτιάσεις μας .
Τρίκαλα 23 Νοεμβρίου 2016
ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή