"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Φυσικό αέριο στη Καλαμπάκα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα ανάψει η φλόγα του φυσικού αερίου σε εννέα ακόμη περιοχές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ενώ η ΕΔΑ ΘΕΣΣ πρόκειται να επενδύσει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ σε δίκτυα και υποδομές έως το 2022.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Λεωνίδας Μπακούρας, με την ευκαιρία των εγκαινίων του περιπτέρου της στην 83η ΔΕΘ.

Στην εκδήλωση οι άνθρωποι της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, άκουσαν τα πιο κολακευτικά λόγια από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης μίλησε για μία εταιρεία πρότυπο, μοντέλο, ενώ ο αναπλ. Υπουργός κ. Σωκράτης Φάμελλος, εξήρε την επενδυτική πολιτική που ακολουθεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ φέρνοντας το φυσικό αέριο, σε όλο και περισσότερες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις αποσυμπίεσης CNG σε Λαγκαδά και Τύρναβο, όπως και τα δίκτυα διάθεσης, οπότε τέλος Σεπτεμβρίου και μέσα στον Οκτώβριο το φυσικό αέριο θα πάει σε εννέα περιοχές και συγκεκριμένα σε Ρύσιο, Μηχανιώνα, Επανομή, Λαγκαδά, Κουφάλια, Τύρναβο, Καλαμπάκα, Χαλάστρα και Ελασσόνα.

Η εταιρεία- με μετόχους την ΔΕΠΑ και την ιταλική ΕΝΙ- έχει ως σήμερα επενδύσει άνω των 100 εκατ.ευρώ για την ανάπτυξη των υποδομών αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, πετυχαίνοντας και το 2017 να υλοποιήσει το αναπτυξιακό της πλάνο.

Όσον αφορά το 2018, η διείσδυση του φυσικού αερίου αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς, αφού ο στόχος για 12.000 νέες οικιακές συνδέσεις, είχε ξεπεραστεί ως τον Αύγουστο καθώς είχαν υπογραφεί 13.000 νέα συμβόλαια, έτσι που ο στόχος αναθεωρείται ανοδικά, για 20.000 συμβόλαια στο σύνολο της χρονιάς.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Βενέτης Μπούρας, επισήμανε ένα πολύ σημαντικό ποιοτικό παράγοντα, την μεγάλη ικανοποίηση των χρηστών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με θετικές γνώμες που ξεπερνούν το 90%, ενώ χαρακτήρισε την είσοδο του φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά, «ειρηνική ενεργειακή επανάσταση».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, κ. Δημήτρης Τζώρτζης, δεσμεύτηκε ότι το δημόσιο που θα συνεχίσει να έχει τουλάχιστον το 51% της εταιρείας, θα συνεχίσει να τη στηρίζει επενδυτικά, υπόσχεση που έδωσε και ο εκπρόσωπος της ENI Gas & Luce κ. Πιέτρο Γκαλίτσι.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κώστας Γιουτίκας, ενώ παρών ήταν και ο γενικός διευθυντής ΕΔΑ Αττικής κ. Δημήτρης Παπακώστας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης